Tihomir Arsić: Ponosan sam na majke svoje dece

Glumac Tihomir Arsić ističe da je sreću našao kraj druge supruge Jelene, s kojom uživa u odgoju dece Vere i Arsenija, ali i ističe kako je srećan zbog toga što se on i njegova bivša izabranica Biljana Krstić i dalje vole
0
1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić

Mada neretko ostavlja utisak prekog čoveka, pedesetdvogodišnji glumac Tihomir-Tika Arsić naglašava kako se kroz život uvek rukovodio srcem. Nakon kraha braka sa pevačicom etno benda Bistrik, Biljanom Krstić, s kojom ima dve ćerke, danas dvadesettrogodišnju Milicu i sedamnaestogodišnju Lenku, umetnik je pronašao sreću kraj sedamnaest godina mlađe balerine Jelene. Druga porodična zajednica donela je glumcu i potpuni smiraj, pa pored radosti koje mu priređuju starije naslednice, Tika i njegova izabranica uživaju i u vaspitanju zajedničke dece, osmogodišnje Vere i petogodišnjeg Arsenija. Posle dužeg odsustva, Arsić se na male ekrane vratio serijom Šesto čulo na TV Pink koju potpisuje kao autor, producent i glumac.

- Na ideju o Šestom čulu došao sam pre deset godina i naručio sam istraživanje na temu da li u svetu postoji serija koja je na neki način i rijaliti šou-program jer u njoj učestvuju gledaoci tako što pogađaju zločince, za šta će dobijati i nagrade. Kada su mi u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu omogućili da zaštitim licencu kao autorsko delo, nisam mogao da poverujem da se niko pre mene toga nije setio – priča Tika koji je u projekat uključio i svoju decu.

- Vera ima ulogu u šestoj epizodi koja se zove Otmica i zatekla nas je svojim talentom jer sam mislio da je stidljiva. Arsenije je s nama provodio vreme na snimanju pa sada želi da postane policajac. Namerno sam glavnom inspektoru koga ja igram dao ime po njemu jer tako mom sinu izjavljujem: Volim te. Ne znam kakav sam glumac, kladioničar, muž ili prijatelj u kafani, ali znam da sam odličan otac i kuvar pa zbog toga ponosno dižem nos – kaže glumac koji u svemu što radi ima podršku supruge Jelene.
- Mnogi misle da su balerine glupe i kako znaju samo da igraju, ali meni je Jelena bila koautor projekta i kasting menadžer. Osvojila me je svojom erotičnošću na sceni, duhovita je i brzo misli, a to je kod žena retkost. S druge strane, ja sam nju uspeo da osvojim na nepoverenje. Držao sam je blizu sebe sve dok nije shvatila ko sam, a trebalo mi je i vremena da razrešim neke stvari u životu. Siguran sam da je Jelena prava žena za mene jer i kada imamo sukobe, uvek joj kažem: Dušo, možeš da mi radiš šta hoćeš jer si ti moj definitivan izbor i moje je samo da trpim. Nikada te neću ostaviti – priznaje umetnik, dok njegova supruga dodaje kako su ona i njen dragi vrlo slični.

- On je romantičan i pažljiv, ali i zahtevan. Čim mu se učini da je naša ljubav malo splasnula, odmah paniči, pa organizuje putovanje ili mi kupuje cveće. Mi smo se i spojili tako što me je pitao: Je l' idemo sad na more, a ja sam pristala jer smo oboje avanturisti. Odmah sam osetila da je prava osoba za mene, ali nisam verovala da ću dobiti tako velikog čoveka. Nije mi predstavljalo problem to što ima brak iza sebe jer je on svoju decu jasno stavio na prvo mesto, a njegova bivša supruga je osoba s kojom je delio pola života – kaže balerina Pozorišta na Terazijama koja presrećno govori o njihovim naslednicima.

- Arsenije je po temperamentu isti Tika i sigurno će biti neki govornik kao tata, a i Vera fizički podseća na njega. Ja sam zadužena za strogoću, a Tika im povlađuje i slobodno ih vaspitava – tvrdi Jelena, dok njen muž ističe koliko je ponosan na to što je njegova bivša supruga Biljana komponovala muziku za Šesto čulo.

- Ljudima je čudna naša saradnja, verovatno zbog skandaloznih natpisa po novinama pre desetak godina o tome kako sam, navodno, pretukao Bilju. Tužili smo novine koje su to objavile i dobili odštetu od pet stotina hiljada dinara koje smo darovali deci sa posebnim potrebama. Nikada neću oprostiti i zaboraviti osobi koja je to uradila jer je tako povredio i moju decu. Bilja i ja se volimo i volimo našu decu, a Jelena je najbolja zla maćeha na svetu, kako je zovu Milica i Lenka. Ponosan sam na to što moja deca imaju takve majke jer neko mora da bude i ozbiljan u kući – završava uz osmeh Arsić.

Jelena Kulović

makonda-tracker