Bora Đorđević: Nezaboravni medeni mesec u Americi

3
Lider čuvenog rok benda Riblja čorba Bora Đorđević i njegova dvadeset devet godina mlađa supruga Aleksandra proveli su čak mesec i po dana na svom prvom bračnom odmoru u Klivlendu
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Iako je još u novembru prošle godine krunisao brakom svoju romansu sa dvadesetdevetogodišnjom Aleksandrom,  pedesetosmogodišnji lider rok grupe Riblja čorba Borisav - Bora Đorđević zbog brojnih obaveza nije uspeo da sa svojom dragom ode na medeni mesec. Upravo zato su posle novogodišnjih praznika iskoristili slobodne dane da se otisnu u Ameriku na prvi bračni odmor na kojem su proveli čak četrdeset i pet dana. Za razliku od mnogih tek venčanih parova, ni muzičaru, ni njegovoj izabranici nije bilo zanimljivo da otputuju na neku egzotičnu destinaciju, nego su se opredelili za odlazak u Klivlend, grad u kojem je do stupanja u brak sa popularnim muzičarem Aleksandra godinama živela. U devojačkom stanu sada gospođe Đorđević, Bora i njegova draga provodili su neke od najlepših trenutaka jer su imali vremena da se potpuno posvete jedno drugom. Bez pritiska i obaveza, čuveni roker je svakim delom svog bića uživao u opuštenoj atmosferi porodičnog doma svoje životne saputnice.

- Imali smo pravi medeni mesec. Proveli smo divne trenutke dok smo šetali Aleksandrinog psa Leposavu, rase šar pej. Tamo iz bezbednosnih razloga uglavnom niko ne šeta i ulice su non-stop prazne. Leposavu sam na početku naše veze pre godinu dana kupio Aleksandri i poslao joj štene kao poklon u Ameriku gde je tada živela. Iskreno, mislio sam da me je pas zaboravio, ali čim sam ušao još sa vrata sam uzviknuo: Gde si Lepa i istog trenutka počela je da mi se umiljava. Planirali smo da se Leposava vrati u otadžbinu, ali je u Srbiji bilo toliko hladno da nismo smeli da je vodimo i izlažemo napornom letu - u svom prepoznatljivom stilu objašnjava Bora kako je provodio dane u Klivlendu. Iskrena ljubav koju neguje sa Aleksandrom dala mu je novi podstrek i snagu, a samo nekoliko nedelje pred odlazak na medeni mesec supružnici su u intervjuu za Story otkrili kako iskreno žele potomstvo.

- Normalno je da radimo na proširenju porodice. U Americi smo doživeli lepe i romantične trenutke. Međutim, nismo odlazili na večere je je hrana tamo užasna, nego smo najčešće boravili u stanu - ističe roker kome se američki način života nikada nije sviđao jer se tamo uvek osećao, kako kaže, zatvoren kao u kavezu, a mišljenje nije promenio ni tokom nedavnog boravka u SAD-u.

- Kada se uporedi sa planinom Rudnik na kojoj u poslednje vreme često boravim u periodu kada je tamo najdosadnije, a Klivlend je u to vreme pun događaja, rekao bih da mi je u Srbiji zanimljivije. Od sve te dosade u Americi jedino je važno to što sam tamo bio sa svojom ženom.. Zapravo krenuli smo u Ameriku da bih upoznao Aleksandrinu familiju i svi su divni i oduševljeni mnome. Vreme sam uglavnom provodio gledajući televiziju što je zaista opasno raditi jer čovek uz mali ekran zaglupi. U američkim serijama svi su mladi, zgodni i sa lepim zubima, a u stvarnom životu uopšte nije tako jer su svi debeli i pokvarenih zuba. Amerika važi za obećanu zemlju, ali savršenu svakodnevicu o kojoj javno govore neretko zamenjuju negativna iskustva - duhovito ističe Bora koji je sa suprugom doživeo neprijatnu situaciju kada je na njihova vrata zakucao nepoznat čovek i uneo strah u harmonično nedeljno popodne.

- U Americi se vrata ne otvaraju ni poznatima, a kamoli nepoznatima. Jednom je neko zakucao na vrata, a bio je to, kako verujem, prodavac nečega. Ja sam kuvao kafu u kuhinji, dok je Aleksandra bila u kupatilu. Sumnjivi čovek između šezdeset pet - sedamdeset godina verovatno je hteo da nas opljačka, ali je Leposava zalajala i oterala ga, Bilo je vrlo uzbudljivo pošto nas je verovatno na taj način spasila - prepričava Bora.

Ksenija Konić

makonda-tracker