Zauvek će je pamtiti

Neutešne kolege: Smrt Esme Redžepove nenadoknadiv je gubitak (FOTO)

0
Esma Redžepova preminula je 11. decembra ujutro u Skoplju. Od kraljice romske muzike oprostile su se mnoge kolege. Velika tuga zavila je u crno čitav region...
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Esmin odlazak nenadoknadiv je gubitak za njenu porodicu, prijatelje i muziku uopšte. Bila je veliki umetnik, sjajan čovek i dokazani humanista.

 

Tužan dan za sve nas koji smo imali prilike da je upoznamo, družimo se i sarađujemo sa njom, ali i za sve poštovaoce njene muzike. Iskreno saučešće porodici", izjavio je Saša Popović, piše "Alo".

foto: Luka Šarac

Poznati se opraštaju od kraljice romske muzike: Za tobom ostaje pesma i sva tvoja deca (FOTO)

Veliki čovek i umetnik. Zauvek ću pamtiti njen lik, energiju i pozitivan duh. O glasu neću ni govoriti, to svi znaju. Jedna i jedinstvena.

 

Tužno je što smo je prerano izgubili. Nebo je dobilo još jednog anđela", rekla je za "Alo" Jelena Rozga, koja je sa Esmom Redžepovom snimila duet "Dani su bez broja" još u vreme dok je pevala u "Magazinu".

foto: Petar Đorđević

47 sinova i jedna mezimica: Ona nije biološka ćerka Esme Redžepove, ali po ovoj stvari neopisivo podseća na nju (FOTO)

Jedan predivan umetnik, žena koja je ostavila ogrman pečat u narodnoj muzici, dobila je sva priznanja u celom svetu za svoja dela. Drago mi je da sam je znao i nastupao sa njom, ona je čovek za pamćenje.

 

Kao klinac sam prvo počeo njene pesme da pevam i imitirao je, skoro sam bio identičan kao ona. Moram da kažem da je ona bila moj uzor. Žao mi je što smo izgubili tako jednu veliku umetnicu. Mislio sam da će tu bolest prevazići i izaći kao nova, ali, nažalost, to se nije dogodilo", rekao je Šaban Šaulić.

foto: Dragan Kadić

5 pesama Esme Redžepove zbog kojih svi znamo šta su sevdah i radost života (VIDEO)

Izgubili smo mnogo. Moje početke u karijeri imala sam upravo sa njom, kada smo bile zajedno na turnejama. Mnoge stvari sam naučila od nje, to je ogromna tragedija za našu muzičku scenu.

 

Uvek je vodila svu decu sa sobom, gde god da je išla, nije želela da ih ostavlja. Bili su kao velika porodica. Ali uvek je bila ogroman šaljivdžija, volela je da se šali sa svima", prisetila se srećnih trenutaka Nada Topčagić.

foto: Vladimir Lukić

Preminula Esma Redžepova: Odlazak kraljice romske muzike...

makonda-tracker