Ivana Baltić: Dugokosa princeza

Voditeljka Ivana Baltić najviše vremena posvećuje nezi svoje duge kose, a preparati koje koristi za očuvanje i blistav sjaj kože lica i tela razlikuju se u zavisnosti od godišnjeg doba
0
1 / 5 Foto: Marko Todorović

Svoje lice voditeljka Ivana Baltić preko dana ne opterećuje šminkom, a za večernji izlazak koristi samo maskaru i sjaj za usne. Osim toga što kožu lica neguje raznim kremama, na prvom mestu joj je temeljno čišćenje epiderma. To je najvažniji ritual nakon napornog dana i pre nego što ode na spavanje. Šarmantna plavuša ponosna je i na svoju dugačku gustu kosu kojoj posvećuje mnogo pažnje. 

MAKE UP

- Zbog prirode posla kojim se bavim stalno sam našminkana, ali zato privatno ne koristim dekorativnu kozmetiku. Čak i kada uveče idem u grad, stavljam samo maskaru i sjaj za usne. Sebi i bliskim ljudima najlepša sam kada na licu nemam ni gram šminke. Dok sam bila mlađa, mnogo više sam se šminkala, ali rad na televiziji, kao i godine, uzeli su svoj danak tako da danas retko nanosim make-up, ukoliko to nije neophodno.

LICE

- Kod kozmetičara odlazim povremeno i to samo kad ocenim da je mom licu potrebna takva vrsta nege. Kako bih nakon snimanja odstranila tešku šminku, često radim pilinge i trudim se da što bolje očistim kožu. Nedavno sam počela da nanosim blagi antirid oko očiju, a kožu lica negujem različitim kremama. U zimskom periodu obično koristim masnije preparate, dok se leti odlučujem za one hidratantne. Ono u čemu sam zaista dosledna jeste temeljno skidanje šminke pre spavanja.

NOKTI

- Nezi ruku ne posvećujem specijalnu pažnju, ali ih redovno mažem hidratantnim kremama i s vremena na vreme odlazim na manikir. Volim prirodne nokte i najlepši su mi kada su namazani samo bezbojnim lakom. Nisam ljubitelj preterano dugačkih noktiju, ali imam sreću da su mi kvalitetni, pa mogu da ih pustim koliko god želim. Zanoktice, koje mi povremeno stvaraju probleme, mažem specijalnim uljima. Ona pomažu obnavljanju ćelija, a veoma je delotvorno i obično maslinovo ulje.

KOSA

Kosi posvećujem više pažnje nege nego bilo čemu drugom. Redovno odlazim kod frizera da skratim vrhove i tako je osvežim jer se stalno farbam. Da bi bila blistava i zdrava, moram da joj posvetim mnogo pažnje. Frizer mi stavlja razna hranljiva pakovanja na biljnoj bazi koja blagotvorno deluju na koren dlake, ali i na kožu glave. Mada sam svesna da bih imala mnogo manje muke kada bih skratila kosu, za sada se ne bih ošišala ni pod kojim uslovima.

TELO

Obožavam da koristim gelove za tuširanja i u svom kupatilu ih imam mnoštvo - svih mirisa i proizvođača. Ništa manje nisam umerena ni kada su mleka i losioni u pitanju. Sve što se pojavi na tržištu moram da probam. Nekada imam sreću da mi se neki od tih preparata dopadne, a veoma često mi se i ne svidi. Volim masaže pa kada imam vremena priuštim sebi to zadovoljstvo, tako se najbolje opustim. Takođe mi prija boravak u spa centru. Pred leto češće koristim pilinge za telo, a zimi biram masnija i teža mleka koja sprečavaju sušenje kože.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 213. broju magazina Story, 20. oktobra 2009. godine.

makonda-tracker