Prvi koncert Pilerovih

0
U petak, 26. marta u Operi i teatru Madlenianum biće održan koncert pobednika takmičenja Ja imam talenat i premijera filma Božje čudo - Pilerovi

Dokumentarni film Božje čudo, koji govori o porodičnom uspehu malih muzičara Sandre, Darka i Danijela Pilera, urađen u režiji Tihomira Radetića, biće premijerno prikazan 26. marta u Operi i teatru Madlenianum  nakon čega će publika uživati u prvom solističkom koncertu pobednika takmičenja Ja imam talenat.

Reditelj Tihomir Radetić je nedavno završio film koji govori o životu i uspehu talentovanih muzičara sa ulice. To je njegov treći film o Romima koji se prvenstveno bavi romskom decom balkanskog regiona, a u kome Pilerovi predstavljaju jednu od najpozitivnijih priča. Prvi film Violina i ljubav govori o Romima Evrope i sniman je u Češkoj, Slovačkoj, Švajcarskoj, dok je drugi Cigani, psi i ljudi  sniman na teritoriji čitave bivše Jugoslavije. Darka, Danijela i Sandru Piler reditelj Tihomir Radetić poznaje već sedam godina i ističe da im je on birao kompozicije sa kojima su nastupali na takmičenju Ja imam talenat.

- Ima materijala još iz vremena kada je Sandra jedva držala violinu. Pilerovi su pozitivna priča mog filma, deca koja pohađaju redovnu kao i muzičku školu i imaju veliku šansu da vode život koji neće biti na ulici, od ukupno 300.000 romske dece sa teritorije bivše Jugoslavije – kaže Radetić.

Mali majstor na violini Darko Piler kaže da su se nakon pobede utisci u porodici konačno slegli, te da su zadovoljni što su deo Radetićevog filmskog projekta.

- U filmu ima scena iz vremena kada smo ranije svirali u Knez Mihailovoj ulici i iz našeg starog, malog stana. Sve u svemu, bilo je super snimati film - kaže Darko. - Bićemo ovde dok ne završimo srednju muzičku školu, a kasnije možda odemo na usavršavanje u London ili Beč. Sada malo odmaramo, a zatim počinjemo da radimo punom parom.

Publika će 26. marta u Madlenianumu imati priliku da kroz prizmu kamere vidi odrastanje ove dece na ulicama Beograda, a potom ih čuje uživo.

Prodaja ulaznica je već počela, na blagajni Madlenianuma u Zemunu i biletarnici u Knez Mihailovoj 42. Cena karte je 1000 dinara.

makonda-tracker