dozlogrdilo joj

Njena slava im ipak neće doneti bogatstvo: Melanija Tramp zapretila rodnom selu!

0
Stanovnici slovenačkog mesta Sevnica dosetili su se kako da uvećaju zaradu nakon što je suprug njihove sunarodnice izabran za predsednika SAD-a. Njoj se to, ipak, nije dopalo.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Portal "Politiko" piše da će Sevničani morati da se odreknu novotkrivenog načina lake zarade na imenu prve dame SAD jer je Melanija Tramp, rođena Knavs, angažovala advokatsku kancelariju koja stanovnike njenog rodnog mesta treba da upozori da njeno ime i lice ne mogu da koriste u komercijalne svrhe, ako za to nemaju njenu dozvolu.

 

Kada se zamerite Melaniji Tramp nećete dobro proći: Poznatu manekenku oštro osudila javnost zbog imitacije prve dame Amerike (VIDEO)

 

Otkad je Tramp pobedio na predsedničkim izborima u SAD, Slovenci su Melanijino ime počeli da lepe na sve i svašta - od kolača do meda.

Tako se, na primer, u njenoj rodnoj Sevnici turistima i stranim novinarima nudi med "Iz Melanijinog kućnog vrta".

 

Međutim, advokatski tim firme Pirc Musar & partners uputili su upozorenje u kojem se Sevničanima poručuju da se radi o kršenju slovenačkog zakona o autorskim pravima i da ne smeju da koriste Melanijino lice za plakate i razne proizvode.

Ovo je nedolična finansijska eksploatacija i kršenje autorskih prava", kaže Nataša Pirc Musar, direktorka advokatske kancelarije za Politiko.

Ni moda ni politika: Evo o čemu su Melanija Tramp i Mišel Obama razgovarale u Beloj kući (FOTO)

 

Sevničani su obavešteni da će advokatska kancelarije budno pratiti situaciju jer su u obavezi da joj prijave sve eventualne prekršaje.

 

Pirc Musar objašnjava da su najpre upozorili javnost i da sada očekuju da se prekine sa takvom praksom.

 

makonda-tracker