Zdravko Čolić: Još se osećam kao nestašni mladić

Legendarni pevač Zdravko Čolić otkriva kako su mu osmesi ćerkica Une Zvezdane i Lare najveći motiv za poslovne uspehe i da mu njih dve zajedno sa suprugom Aleksandrom jedine donose istinsku sreću
0
1 / 2 Foto: Story Press

Posle četiri godine pauze i višenedeljnog rada u čuvenom muzičkom studiju Metropolis u Londonu, legendarni pop pevač Zdravko Čolić rešio je da obraduje svoju publiku novim albumom Kada pogledaš me preko ramena koji je kao dar damama objavio 8. marta. Pedesetosmogodišnji umetnik, koji svojim osmehom i ponašanjem neretko ostavlja utisak da ga starenje uspešno mimoilazi, još jednom je pokazao svoj neprolazni mladalački duh snimivši pesmu Manijači sa svojim kolegom, čuvenim muzičarem Goranom Bregovićem. I baš kao nekada, stari prijatelji vratili su se svom rodnom Sarajevu gde su pre nekoliko decenija doživljavali prve lude provode i romanse i tokom nekoliko sati, koliko je trajalo snimanje spota, prisetili se mladosti. Uz to, Čolić je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine evocirao i neke od najlepših uspomena koje su obeležile njegovo odrastanje.

- Goran Bregović i ja smo prijatelji iz rane mladosti, a naša zajednička pesma nastala je sasvim spontano kada sam već završio snimanje albuma. Naime, još pre nekoliko godina uradio sam kompoziciju Manijači za koju sam napisao i deo teksta. Kada je Goran došao u studio doradio je muziku i u saradnji sa Marinom Tucaković dovršio simpatičan tekst. Tokom snimanja spota u Sarajevu prisetili smo se naših druženja i izlazaka u grad, kao i igranja po diskotekama. Bilo je to ludo vreme kada smo uživali u životu punim plućima. Na samom snimanju odlično smo se proveli, plesali, ispevali se...  Spot Manijači zapravo je rimejk spota za pesmu You Can Call Me Al Pola Sajmona, što je bila Bregina ideja jer je smatrao da bi to bilo zanimljivo, a njegove zamisli su uvek dobre. Obojica smo se osećali kao nestašni mladići - iskren je Zdravko koji je svoje zadovoljstvo zbog ekranizovane prve od trinaest numera, koliko ih ima na novom albumu, pokazao i na plesnom podijumu, gde je sa Bregovićem izveo i prilično uvežbanu koreografiju, ali i zasvirao gitaru i trubu.

- Novi album radio sam u Londonu, a simbolično je objavljen na Dan žena, kao dar damama koje su mahom moja publika. U toku snimanja družio sam se i u isto vreme radio sa svojim prijateljima pa nam je vreme brzo prolazilo, bez muke i sa puno uživanja. Dani boravka u Velikoj Britaniji asocirali su me one mladalačke kada sam se u Londonu odlično provodio. Nekada sam praktikovao da tamo odlazim samo da bih kupio odeću za koncerte, a ni ovoga puta nije izostao šoping za moje najdraže dame koje me čekaju kod kuće - rekao je Zdravko, čijim se uspesima najviše raduju njegova supruga Aleksandra i ćerkice, osmogodišnja Una Zvezdana i trogodišnja Lara.

Iako retko priča o svom privatnom životu, slavni pevač ne krije da mu istinsku sreću donose samo životna saputnica i naslednice, kojima poslednjih nedelja nadoknađuje vreme koje je proveo daleko od njih snimajući nove kompozicije.

- U narednom periodu očekuju me brojne obaveze, ali i to me ne opterećuje, nego raduje. Iako ću često odsustvovati od kuće i biti razdvojen od porodice, usrećuje me to što ću na nastupima moći da čujem reakcije publike na nove pesme. Mojoj supruzi veoma se dopadaju, a ćerkice su još male da bi me ocenjivale, mada su mi njihovi osmesi najbolji motiv. Njih dve su divna deca koja me svakodnevno čine ponosnim - istakao je Čolić koji je prolongirao objavljivanje albuma, a trebalo je po prvobitnim planovima da ugleda svetlost dana oko Nove godine, jer se suočio sa ogromnim bolom kada je 2. novembra umrla njegova majka Stana.

Ksenija Konić

makonda-tracker