Prvi put u Srbiji

Bluz oluja nailazi, i ime joj je Šeri Vilijams! (FOTO)

0
Šeri Vilijams je američka bluz, soul i gospel pevačica. Tri puta nominovana za Blues Music Award, a 2012. godine francuska Akademija džeza progasila je njen album Albumom godine.
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

U četvrtak, 24. novembra u 21 sat, na Dorćol Platz-u (Dobračina 59b), nastupiće Šeri Vilijams sa svojim bendom po prvi put u Srbiji. Kritičar Blues Revuea opisao je jedno od prvih značajnijih pojavljivanja ove pevačice rečima:

Bluz oluja nailazi i ime joj je Šeri Vilijams!"

Šeri je odrasla u Mičigenu, a počela je da se bavi pevanjem sa samo 6 godina, kao član crkvenog hora. Već sa 12 godina Sharrie je zajedno sa Greater Williams Temple crkvenim horom išla na turneje i učestvovala u realizaciji albuma. Od njenog nastupa na Blues Estafette u Utrehtu (Holandija) 2002. godine, pevačica je privukla pažnju evropske bluz scene.

 

foto: Youtube screenshot

Njeni nastupi su neverovatni i puni duha, zbog čega posle samo nekoliko pesama tera publiku na noge. Njen glas je karakterističan zato što obuhvata neverovatan raspon, od šapata do najviših tonova. Veliki uticaj na nju imale su Koko Tejlor, Areta Frenklin, Tina Tarner i Eta Džejms, pa samim tim voli da peva gospel, soul, bluz i rok.

 

U SAD je nazivaju "The Princess of Rockin’ Gospel Blues", što tačno opisuje njene nastupe i njenu muzičku raznovrsnost. Od nje možete očekivati tvrde rok zvuke, ali ćete uživati i u baladama sa ličnom porukom, gospelu, bluzu, pa čak i fanki tonovima. Pronalazi se u svim muzičkim pravcima. Ona je jedno od najvećih otkrovenja današnjice, jer je toliko strastvena, ali i prijatna, a pored svega uvek svoja.

 

foto: Youtube screenshot

Sigurni smo da ćete je zavoleti. Njen album "I’m here to stay" je snimljen u Mičigenu i producirao ga je Majkl Frimen. Njena želja je da sve ljubitelje bluza i džeza upozna sa njenim Rockin’ Gospel Blues pravcem.


 

makonda-tracker