Važno je poklanjati

Nataša Miljković: Trenutno najvažniji zadatak mi je da naučim sina da bude human

0
Poznata voditeljka u intervjuu koji je dala povodom učešća u kampanji organizacije UNICEF, objasnila je zbog čega je važno davati.
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

 

Moj sedmogodišnji sin i ja redovno doniramo njegove igračke deci bez roditelja. Prvi put, nije mogao da se odrekne nijedne. Tek posle nekoliko sati pregovaranja, i njegovog gutanja knedli, napunili smo kesu. U trenutku primopredaje igračaka, moj sin je osetio da je odjednom odrastao, a ja da će nam svaki sledeći put ovaj posao biti sve lakši. Jednoga dana, umesto igračaka, poklanjaće veće i važnije stvari.

Ovako je Nataša Miljković, naša poznata voditeljka opisala svoj trenutno najvažniji zadatak – da svog sina nauči da bude human i nesebično poklanja. Ona je u intervjuu koji je dala povodom učešća u UNICEF-ovoj kampanji objasnila zbog čega je važno davati.

 

- Kada dajemo možemo da promenimo nečiju sliku o ljudima, kao sebičnimа, zatvorenimа i udaljenimа. Tako pravimo male promene, a puno malih promena znači jedan bolji svet - istakla je Nataša i dodala:

 

- Posebno je važno da pažnju i pomoć usmerimo ka najmlađima. Tako menjamo njihovu sliku o svetu u kojem žive - izjavila je Nataša u i dodala da kada pomažemo deci, menjamo čitav njihov život i ublažavamo razočaranost sa kojom možda u tom trenutku odrastaju.

 

Poznata voditeljka istakla je i da veruje da smo mi, kao nacija, dobri ljudi. Daleko bolji, kako kaže, nego što to možemo da pročitamo u novinama.

 

- Jedan čovek iz Leskovca je od svog kioska napravio javnu kuhinju. Drugi čovek, po zabitima u Srbiji nosi lekove i pomaže starima. Skoro sam pročitala i da je jedan mladi nezaposleni doktor, rešio da besplatno leči stare ljude. Kad vidim takve priče, shvatim da mi jesmo dobri. I dalje ima lepih vesti i humanih ljudi - zaključuje voditeljka.


Ukoliko i vi želite da podržite UNICEF kroz redovne mesečne donacije i priključite se brzorastućem Klubu prijatelja ove organizacije, pošaljite SMS sa sadržajem „100“ ili „200“ na broj 9656 (za korisnike Telekom i Telenor mreže).

makonda-tracker