Emina Jahović: Ding, dong za Eurosong

2
Zanosna Emina Jahović za Story.rs otkriva kakva je pesma sa kojom će nastupiti u subotu u emisiji Tri pa jedan za Oslo i govori o saradnji sa Goranom Bregovićem.
foto: Milenko Miklja
foto: Milenko Miklja

Pevačica Emina Jahović (28), koja je publiku osvojila atraktivnim izgledom i dobrim glasom, u subotu 13. marta pojaviće se na nacionalnom izboru za našeg predstavnika na Eurosongu. Zajedno sa njom nastupiće Milan Stanković (22) i Oliver Katić (32). Njihove numere je komponovao čuveni Goran Bregović, koji je i napravio uži izbor pevača od kojih bi jedan trebalo da putuje u Oslo. Lepa crnka je bila oduševljena saradnjom sa popularnim Bregom, koji je na nju ostavio odličan utisak.

- Nisam primetila da je Brega strog kao što pričaju. Kada smo se videli prvi put, bio je krajnje profesionalan i spontan, nisam osećala nikakvu tenziju. Pustio mi je pesmu i rekao mi je da je otpevam kako ja osećam da treba, a kada smo završili pohvalio je moje izvođenje numere. Tako sam dospela u uži izbor pevača koji se takmiče za srpskog predstavnika na izboru za pesmu Evrovizije. Sa Bregovićm ću se ponovo videti u sredu, kada treba u studiju da snimimo naše takmičarske kompozicije - govori Emina, koja je zbog napornih priprema i mnogobrojnih intervjua morala da povede računa o svojoj ishrani.

- Pošto imam jako brz metabolizam, kada radim, u stanju sam da za pet dana izgubim dosta na kilaži. Trenutno se pojačano hranim kako bih mogla da izdržim fizički zahtevne koreografske probe, ali i intervjue i slikanja - kaže šarmantna pevačica poreklom iz Novog Pazara.

- Nikada nemam prevelika očekivanja, pa ni sada kada je Eurosong u pitanju. To je verovatno moja dobra osobina jer kada sam god nešto očekivala, nije se završilo kako sam ja planirala. Oliver, Milan i ja imamo odlične pesme, sve zavisi od toga ko će se od nas više svidati gledaocima, od kojih zavisi ko će putovati u Oslo. Sigurna sam da ćemo onoga ko pobedi svi bodriti punim srcem. Pesma koju ja izvodim je u Breginom stilu, vesela i puna energije, tema je ljubavna i govori o živahnoj devojci, koja zna šta hoće, a u stvari se pravi da ništa ne zna (smeh). Interesantno je i to što pesma ima i neke internacionalno razumljive reči kao što je ding dong (smeh) - otkriva Emina Jahović.

Danilo Mašojević

makonda-tracker