Emir Kusturica i No Smoking Orchestra u Jermeniji

Slavni reditelj i grupa No Smoking Orchestra nastavljaju turneju koncertima u Jerevanu i Sankt Peterburgu.
0
1 / 12 Foto: Dragan Teodorović Zeko

Emir Kusturica i No Smoking Orchestra u Jerevan su došli na poziv Haćatura Almazijana, poznatog violinist čiji je ansamblu Almazian’s Obsession nastupao i u Srbiji. Po dolasku u Jerevan, Emira je dočekao premijer Jermenije Tigran Sargsjan. Reditelj je posetio muzej svog kolege Paradjanova, a sledećeg dana, uz pratnju ministarke kulture Jermenije, Hasmik Pogosjan, obišao je i muzej genocida i tom prilikom zasadio drvo mira.

No Smoking Orchestra održali su koncert u Nacionalnom teatru u Jerevanu, petog marta, a sledežeg dana Kusturicu i Almaziana primio je predsednik Jermenije Serž Sargsjan. Nakon tog susreta u patrijašiji su se sastali Kusturica i patrijah cele Jermenije Garegin II, koji je našem reditelju uručio plaketu crkve Svete majke. Emir Kusturica je zajedno sa bendom položio je cveće na mesto gde je 1988. godine poginulo sedam srpskih pilota, koji su izgubili život dovozeći humanitarnu pomoć jermenskom narodu posle katastrofalnog zemljotresa. Boravak u Jerevanu članovi benda iskoristili su i da vide postrojenja fabrike Ararar gde se pravi čuveni konjak.

Turneju nastavljaju nastupom u St. Petersburgu koji je planiran za deveti mart. Inače, ovo je osmi koncert No Smoking Orchestra u St. Peterburgu u poslednjih godinu dana.

makonda-tracker