odan religiji

Još jedan potez koji će se dugo pamtiti: Novak Đoković među ktitorima pravoslavnog hrama Svetog Atinogena!

0
Najbolji teniser sveta Novak Đoković jedan je od ktitora pravoslavnog hrama u Vučijem Dolu, koji je osveštan na 140. godišnjicu čuvene bitke u kojoj su crnogorska vojska i hercegovački ustanici 1876. do nogu potukli turske snage.
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Sama bitka, koja se dogodila tokom crnogorsko-turskog rata od 1876. do 1878, slavi se kao jedna od najvećih pobeda nad Osmanlijama, koji su po njenom okončanju imali oko 4.000 ubijenih i ranjenih, dok je u 17 crnogorskih i 11 hercegovačkih bataljona bilo 70 poginulih i 118 ranjenih.

 

Novak Đoković usred promena koje su zaintrigirale svet: Na kraju krajeva, svi tražimo ljubav, sreću i harmoniju

 

U odsustvu Novaka Đokovića, kog čeka odbrana titule na pariskom mastersu, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije zahvalio se Noletovom ocu Srđanu Đokoviću, koji je prisustvovao osveštenju hrama.

 

foto: AP

Načelnih opštine Bileća Miljan Aleksić je istakao da je sama crkva izgrađena "zahvaljujući priložnicima i svim poštovaocima nasleđa Vučedolske bitke" i da oni "nisu davali priloge da bi njihova imena bila pominjana, već iz unutrašnje duhovne potebe, međutim jedno ime se ne može prećutati".

 

Hilandarski krst zamenio drugom amajlijom: Ceo svet se pita šta to Novak Đoković nosi oko vrata (FOTO)

To je ime jedne velike ličnosti, koji je svima poznat i veliki čovek, Srbin i humanista, a to je svetski reket broj jedan Novak Đoković”, rekao je Aleksić.

Novaku Đokoviću uručena je medalja i priznanje za pomoć u izgradnji hrama Svetog Atinogena koje je preuzeo njegov otac Srđan.

makonda-tracker