Jahta Sandre Meljničenko očarala Rijanine zemljake

1
Srpska lepotica Sandra Meljničenko krstari Karibima već skoro dva meseca, a nedavno je posetila i Barbados, državu u kojoj je rođena pop zvezda Rijana.
Foto: Story press
Foto: Story press

U tamošnjim medijima i na portalima, mogu se pronaći brojni tekstovi i komentari o jahti zvanoj A, koju je Andrej nazvao uzevši prvo slovo imena svoje supruge Aleksandre Meljničenko. Mediji u Bridžtaunu objavili su i do sada nepoznate detalje o Sandrinoj jahti. Oni tvrde da je Andrej jahtu isprobao putovanjem u Norvešku, gde je otišao da kupi tri slike Kloda Monea. Jahta je duga 400 stopa, a stakleni krov nalazi se tik iznad bazena. Vlasnici imaju ogromne lukszusne apartmane i šest luksuznih kabina rezervisanih za četrnaest gostiju, kao i dovoljno soba za članove posade, kojih je trenutno četrdeset i dvoje. Ostali detalji enterijera ove lepotice, dobro su čuvana tajna njenih nemačkih proizvođača, firme Blohm and Voss i njihovog dizajnera Filipa Starka, ali jedan portal sa Barbadosa navodi da jahta ima i hangar za helkiopter, te da sa bočnih strana sadrži i nekoliko brzih brodova, dugačkih trideset stopa. Meljničenkova jahta je ujedno i za 23 stope duža od jahte Pelorus njegovog zemljaka i vlasnika FK Čelzi, Romana Abramoviča, koji je svoje moćno plovilo kupio 2003. od jednog biznismena iz Saudijske Arabije.
Inače, Andrej je pre uplovljavanja u Karipsko more, prošao pored Bermuda, gde je njegova jahta registrovana pri proasku kroz lokalne teritorijalne vode, i tom prilikom ustanovljeno je da je teška skoro šest tona, i može da pređe 27 milja za sat vremena. Sandra i Andrej obišli su tokom ovog krstarenja brojna karipska ostrva, a trenutno se nalaze na ostrvu Sveti Bartolomej, koje je deo arhipelaga Mali Antili.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker