Tomislav Jovanović: Supruga mi je mnogo puta oprostila prevaru

0
Lider grupe Blek pantersi, Tomislav Jovanović, ne krije da je tokom četiri decenije dugog braka često bio neveran supruzi Živki, ali i otkriva da mu je ona prešla preko svake preljube kako bi sačuvala porodicu
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Uprkos brojnim usponima i padovima, pedesettrogodišnji frontmen grupe Blek pantersi, Tomislav-Toma Jovanović, već trideset tri godine srećan je u bračnoj zajednici sa suprugom Živkom. Vera da jedno uz drugo mogu da prevaziđu sve životne probleme, održala je supružnike u skladnom odnosu, u kojem je svaka svađa beznačajna u poređenju sa iskrenim osećanjima. Čak ni to što je varao svoju izabranicu, nije ugrozilo Tomin brak, budući da je njegova izabranica imala dovoljno razumevanja i ljubavi da mu sve oprosti.

- Zbog posla kojim se bavim, bilo mi je važno da nađem tolerantnu ženu, koja će moći da provede sama mnogo dana i noći. Imao sam sreće da upoznam Živku i s njom otpočnem vezu, budući da me ona podržava u svemu. Naš brak je vrlo uzbudljiv i dinamičan, često se dogodi i da se silno posvađamo, ali posle toga je pomirenje mnogo slađe – priča Toma koji kao razlog za bračne razmirice navodi svoje česte avanture.

- Neretko se dešavalo da me supruga vidi kako se grlim i ljubim s drugim ženama ili da čuje nešto tako, a onda nastane pravi haos jer je izuzetno ljubomorna. U tim situacijama spremno podnesem da viče na mene, čak me ponekad i udari, ali ja to razumem. Na kraju pređe preko svega i pomirimo se, pošto joj objasnim kako je moje intimiziranje sa pojedinim gošćama sastavni deo posla kojim se bavim. Više puta mi je oprostila prevaru i boemski način života, podržavala me je u raznim životnim situacijama, a mislim da je sve to zajedno recept za uspešan brak – iskren je pevač koji i danas žali što posle rođenja danas tridesetogodišnjeg sina Slobodana, nisu mogli da imaju više dece. 

- Svoju ženu volim najviše na svetu, ali joj mnogo zameram i ne mogu da joj oprostim to što je posle sinovljevog rođenja deset puta abortirala, posle čega više nije mogla da zatrudni. Ni za jedan od tih abortusa nisam joj dao novac, niti je vodio u bolnicu. Ja to nisam želeo već ona, pošto je slušala savete svoje majke koja joj je govorila da sačeka srećnija vremena, budući da smo tada bili veoma siromašni. Ali, kada su došli bolji dani, moja Živka više nije mogla da rađa. I danas mi je zbog toga neopisivo žao – priznaje čuveni muzičar koji je nakon razvoda svog sina bespogovorno prihvatio da sa svojom suprugom brine o osmogodišnjoj unuci Sabrini.

- Živka je praktično odgajila Sabrinu jer ju je majka ostavila sa samo četiri godine u našem domu. Nas dvoje imamo drugarski odnos i uvek je branim kada je neko grdi zbog škole. Sada joj često kupujem tašnice, haljinice i ispunjavam sve želje. Nadam se da će moj sin dobiti još dece – navodi Toma koji je uveren da će ostvariti veliki uspeh na Grand festivalu od 4. do 6. marta, na kojem će nastupiti u duetskoj pesmi Retrovizor sa mladom pevačicom Gordanom Jovanović. 

Aleksandra Dimitrijević

 

 

 

makonda-tracker