Sve o profesionalnim i privatnim izazovima

Ivan Zak: Moj ljubavni život ispašta

0
Dok se priseća svojih početaka, hrvatski pevač Ivan Zak objašnjava koliko su tokom dve decenije muzičke karijere njegovi emotivni odnosi često bili u drugom planu i ističe da nikada nije žalio zbog toga
foto: Šime Eškinja, Story.hr
foto: Šime Eškinja, Story.hr

Poznati pevač iz Hrvatske koji se svojim muzičkim izrazom predstavio i srpskoj publici, Ivan Zak (37), već dvadeset godina prisutan je na muzičkoj sceni, a u Srbiji posebno su ga zavoleli nakon dueta Tetovaža koji je snimio sa pevačicom Nedom Ukraden. Tokom karijere prolazio je kroz brojne uspone i padove, ali nikada nije odustajao od svojih ciljeva koje je postepeno ostvarivao. Sa 16 godina osnovao je svoj bend sa prijateljima, ali njegov mužički put započeo je još kada je kao šestogodišnji dečak počeo da svira gitaru. Kod malog Ivana prelomni trenutak desio se 1987. godine kada je gledajući La Bambu, film o zvezdi rokenrola Ričiju Valensu, shvatio kako upravo želi da doživi sudbinu glavnog lika.

 

Ipak, uz velike uspehe idu i brojna odricanja, što je u njegovom slučaju bio ljubavni život. Ono po čemu je, između ostalog, prepoznatljiv jesu i koncerti sa scenskim spektaklom, poput onog koji je nedavno održao u Hrvatskoj. Naime, dok je nastupao pred oko 9.000 obožavalaca u istarskom mestu Vižinada, 120 kilometara daleko odatle u Novalji publika je uglas sa Zakovim hologramom pevala njegove hitove. U razgovoru za Story, pevač iskreno govori o svojim počecima na muzičkoj sceni, snovima koje je uvek težio da ostvari, ali i koliko je privatna strana njegovog života ispaštala zbog poslovnih ambicija.

 

- Bend je, uz školu, bio u središtu mojih interesovanja. Svirali smo numere Prljavog kazališta, Džibonija, kao i razne domaće hitove iz sredine devedesetih. Ubrzo je u meni prevagnula želja za izlaskom iz lokalnih okvira. Budući da sam bio najmlađi član u bendu, obeshrabrivali su me, govorili da sam nadobudan i savetovali da prikočim sa svojim snovima. Jednog dana rekao sam im da imam druge želje, preporučio prijatelja da me zameni i otišao svojim putem – priseća se Ivan izlaska iz prvog benda.

 

foto: Šime Eškinja, Story.hr

Pevač iskreno govorio o plodovima rada koje danas ubira i ističe kako mu je drago što popularnost nije doživeo kada je bio mlađi.

 

- Drago mi je što mi se uspeh događa danas a ne u dvadesetim, jer tada još nisam bio spreman i možda bih usvojio neke pogrešne životne vrednosti. Iz iskustva znam da kada ideš glavom kroz zid, a na taj korak tera te velika želja za nečim, napraviš i mnogo grešaka. I ja sam na svom putu grešio – kaže pevač.

 

Tokom celokupne karijere, ljubav je ipak bila u drugom planu jer njegove partnerke nisu imale razumevanja za poslovne ambicije kojima se vodio.

 

- Devojke nisu bile tolerantne prema ljubavi koju sam imao prema muzici. Bilo je raznih ljubomornih ispada, a svaki ultimatum partnerke da odaberem između nje i posla kojim se bavim, identično bi se završio. U ljubavnim odnosima svako od nas lomio se i bio slomljen, ali ipak nisam doživeo velika razočarenja na emotivnom planu – zaključuje Zak koji će 11. februara održati koncert u zagrebačkoj Areni.

 

 

( Piše: Ana Lukiček, Priredila: Maja Jovanović )
makonda-tracker