SVE NESREĆE SLAVNE LEPOTICE

Muževi je tukli i varali, a otac je silovao: Nad sudbinom ove holivudske lepotice bi mnogi zaplakali (FOTO)

0
Život slavne Rite Hejvort bio je daleko od blještavog sjaja Holivuda, iako se činilo da je ostvarila američki san

 

U vreme Velike ekonomske krize, Eduardo je ostao bez mušterija pa je zato odlučio da iskoristi svoju ćerku za zaradu. Kada je napunila 12 godina, Margarita je svom ocu bila plesna partnerka, a duo je nastupao pod imenom "The Dancing Cansinos".

 

Detinjstvo iz pakla

 

Margarita, koja je izgledala starija nego što je bila, nije smela da nastupa u američkim klubovima, zato je s ocem plesala u zadimljenim kazinima u meksičkoj Tihuani. Svi su ih smatrali mužem i ženom, a Eduardu to nije smetalo.

 

Margarita je prezirala svog oca. Osim što ju je tukao i terao na sate i sate napornih treninga plesa, gotovo svakodnevno ju je seksualno zlostavljao. Šokantan detalj autorki Ritine biografije Barbari Liming otkrio je njen drugi suprug, reditelj i pisac Orson Vels.

 

Eduardo ju je silovao popodne, a plesao s njom noću", napisala je Liming.

 

Tokom jednog od nastupa u Tihuani, Margaritu Karmen uočio je producent

filmskog studija Foks. Pozvao ju je na audiciju, a odmah zatim ponudio joj je ugovor na šest meseci. Margarita, tada prava latino devojka tamne kose i očiju, dobijala je samo manje uloge i prošla je neprimećeno. Ugovor joj se nisu produžili, a Margarita je morala da se vrati životu s ocem.

foto: Profimedia

Svoju priliku za beg dobila je kada je kao 18-godišnjakinja upoznala biznismena Edvarda Džadsona koji je tada imao 41 godinu. Edvard je u Margariti odmah video priliku za zaradu, pa ju je odveo u Las Vegas. Naivnoj i mladoj Riti svideo se Edvard jer je mislila da iskreno želi da joj pomogne u karijeri.

 

Tragična sudbina čuvenog Spartaka: Poslednji trenuci slavnog glumca zabeleženi kamerom (VIDEO) 

 

Prvi plesni koraci u Holivudu

 

Uskoro su se venčali, ali bili su daleko od srećnog bračnog para. Džadson, koji je preuzeo ulogu njenog menadžera, navodno ju je "pozajmljivao" uticajnim biznismenima kako bi od nje napravio zvezdu.

 

Margarita je 1937. godine potpisala ugovor sa studiom Kolumbija Pikčrs. Prvo su je uzimali za manje uloge, većinom izazovnih "egzotičnih" plesačica. Ubrzo su shvatili da od nje mogu da naprave holivudsku zvezdusamo ako se reše njenog "latino" izgleda. Margarita je tako svoje ime promenila u Rita i preuzela je majčino devojačko, britansko prezime. Svoje tamne uvojke zamenila je vatreno crvenom kosom, a u svakoj prilici je bila glamurozno obučena.

 

Smršala je i krenula na časove glume, a uskoro su "pale" i prve naslovne strane časopisa. Mediji su je brzo zavoleli jer se nije skrivala od fotografa za razliku od ostalih tadašnjih diva.

 

Nastavak testa pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker