Niko ne zna šta se dogodilo

Tužna priča o savremenoj Pepeljugi: Za njom ostala jedna cipela, i nikada raspleteno klupko tajni... (VIDEO)

0
Cipela koja je pronađena dva dana kasnije, osim što joj je u medijima donela nadimak "Pepeljuga" bila je prvi znak koji je ukazivao na to da je lepa plesačica negde nasilno odvedena ili povređena, ali dve decenije kasnije ubica (ili otmičar) nije pronađen, uprkos nagradi od 250.000 dolara za bilo kakvu informaciju o Revel Balmain.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Talentovana plesačica Revel Balmain nestala je 5. novembra 1994. godine u Sidneju. Osim jedne cipele, ključeva i torbe sa šminkom, koji su pronađeni razbacani u okolnim ulicama, ni danas ne postoji nijedan trag koji bi razjasnio šta joj se dogodilo.

 

Plavooka igračica i manekenka Ravel bila je relativno poznati model u Australiji i devojka kojoj su svi previđali svetlu budućnost. Međutim, ono što njena porodica, a ni dobar deo javnosti nisu znali, bio je taj da je Ravel vodila dvostruki život i radila i kao poslovna pratnja. U vreme nestanka 1994. godine pripremala za šestomesečnu turneju u Japanu, a u noći 5. novembra trebalo je da se nađe sa drugaricom na piću.

 

Nikada se nije pojavila. Uzbuna je podignuta kada je Revel propustila i voz koji je išao do Njukasla kako bi se pozdravila sa majkom. Nakon što su isplivali detalji o "dodatnom zanimanju" ove lepotice, policija je otkrila da je na dan nestanka Revel imala zakazan sastanak sa klijentom Gavinom Samerom.

 

Da je znala šta je čeka, ova glumica bi dva puta bi pročitala šta joj se nudi...

 

On je policiji priznao da se sa njom video tog dana, ali je i dodao da je uveče odvezao Revel do restorana "Red tomato" gde se devojci gubi svaki trag. Policija je primetila ogrebotine na Samerovom vratu, ali je on tvrdio kako ih je dobio za vreme surfovanja ranije tog meseca. Samer je bio glavni optuženi tokom sudske istrage 1998. i 1999. godine, ali nije bilo dovoljno dokaza da se pokrene postupak.

 

Istraga je dovela i do toga da osoba koja je povezana sa eskort agencijom i čije ime nije objavljeno možda ima veze sa Ravelinim nestankom. Devojka je tamo radila šest nedelja, a neke njene "koleginice" su ispričale da se Ravel zaljubila i da je najavila da želi da prestane sa poslom. Samer je trebalo da bude njen poslednji klijent.

 

Detektivi su 2008. godine objavili kako su došli do novih dokaza koji ukazuju da je Revel ubijena u jednoj kući u Kingsfordu. U to vreme, mediji su objavili da je glavni osumnjičeni za ubistvo - Samer, nestao iz Sidneja. Poridica Revel Balmain za sve godine potrage prošla je kroz pakao, a nesreća ih nikako nije ostavljala - Ravelin brat se udavio u bazenu, a majka Ivon umrla je 2010. godine, ne saznavši ko je ubio njenu ćerku.

 

Ipak, njena polusestra Selen ne odustaje od potrage. Za mnogo toga krivi nadležne koji, kako smatra, nisu mnogo pažnje posvetili potrazi za Ravel onog trenutka kada su saznali da je radila kao poslovna pratnja.

I dalje verujem da će jednog dana ući kroz vrata ili da će se javiti telefonom," ispričala je jednom prilikom Selen.

Ona i ostatak njene porodice zato i dalje mole sve koji imaju bilo kakve informacije o Ravel Balmain da im jave i pomognu da se njena misterija konačno reši.

makonda-tracker