Džejmi Marej: Ne opterećujem se neuspesima

0
Iako po rezultatima i popularnosti ne može da parira svom mlađem bratu Endiju, teniser Džejmi Marej tvrdi da u njihovom odnosu nema sujete i priznaje da mu devojka Alehandra Gutijerez uvek vraća osmeh na lice
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Dvadesetčetvorogodišnji škotski teniser Džejmi Marej razlikuje se od većine svojih kolega po nonšalantnom pristupu sportu. Iako brojni teniseri doživljavaju ozbiljne psihičke krize nakon što na terenu dožive neuspeh, mladi sportista nije bio razočaran kada je na turniru Gemax Open 2010 sa kolegom  Mariom Džonatanom ispao u prvom kolu dubl parova. Četiri dana koliko je proveo u Beogradu, bilo je premalo da Marej upozna sve čari srpske prestonice, ali je zato uživao u pažnji organizatora turnira i mnogih medija. Teniser je svoj poraz okrenuo na šalu, pa je na početku razgovora za Story istakao kako je najuspešniji kada igra u dublu sa devojkama jer one pozitivno utiču na njega.

- Smatram da previše brinemo o stvarima koje ne možemo da uradimo i u čitavoj toj zbrci ne stižemo da se posvetimo onome što nam ide od ruke. Ne mislim da ono što nismo postigli treba da utiče na nas da uradimo sve što je u našoj moći tokom meča – istakao je u filozofskom duhu osamdeset sedmi dubl igrač sveta koji bi uspehom smatrao i da se plasira među četrdeset najboljih na ATP listi, za razliku od svog godinu dana mlađeg brata Endija koji je odnedavno treći teniser na svetu.

- Moj i Marijev plan jeste da igramo zajedno tokom cele godine, a i dobar smo tim. Mislim da bi to bila dobra polazna osnova za 2011. godinu – priznaje Džejmi koji je u Beogradu iskoristio priliku da poseti stadion FK Crvena zvezda.

- Nisam imao mnogo vremena za obilazak Beograda, ali  prošao sam pored stadiona Crvene zvezde jer sam želeo da vidim Marakanu o kojoj sam mnogo toga čuo. Mnogo volim fudbal, obožavam FK Mančester junajted i redovno pratim sve njihove utakmice. Pored toga, ranije sam redovno trenirao golf. S obzirom na to da sam rođen u Škotskoj gde ima mnogo golf terena, a pored jednog sam i odrastao, sa svojim prijateljima igrao sam golf preko celog leta. Prošle godine počeo sam češće da putujem zbog tenisa, pa tako nemam više vremena za taj hobi – tvrdi teniser, za čiji je osmeh na licu zaslužna i njegova devojka  Alehandra Gutijerez, koju je upoznao u Londonu gde trenutno živi.

- Moja devojka potiče iz Kolumbije, ali se zbog postdiplomskih studija preselila u Veliku Britaniju. Zajedno smo od novembra prošle godine i lepo nam je u vezi – objasnio je Džejmi koji je izuzetno posvećen svojoj dragoj, pa je tako prošle godine odlučio da se vrati ranije sa turnira kako bi s njom proslavio Božić i Novu godinu. Nasuprot tome, turnire slavnog brata Džejmi uglavnom prati preko televizije, ali u njihovom odnosu nema sujete.      

- Ponekada tražim savet od svog brata, kao i on od mene, ali to je zaista retko i dešava se samo kada smo zajedno na nekom turniru. Uvek smo jedan drugom podrška - kaže Marej i ističe da na porodičnim slavljima sa bratom nikada ne razgovara o tenisu, nego zajedno uživaju u gledanju fudbalskih utakmica.


Nisam zaljubljen u Jelenu

Srpska javnost zainteresovala se za Džejmija Mareja 2007. godine kada je u dublu sa srpskom koleginicom Jelenom Janković pobedio na prestižnom Vimbldonu. U tom periodu, brojni svetski i domaći mediji spekulisali su o navodnoj romansi koja se rodila među njima, a iako su u tom periodu jedno drugom upućivali komplimente, Marej kaže da su se tadašnje emocije vremenom izgubile.

- Na Jeleninu žalost, nisam zaljubljen u nju (smeh). Na turniru smo se proveli fantastično, ona je veoma duhovita i zanimljiva osoba. I sada se ponekad viđamo na takmičenjima, ali nismo često u kontaktu – ističe Džejmi.  

Ksenija Konić

makonda-tracker