Nekad i sad

Gde je danas i šta radi neodoljivi dečačić iz filma Otac na službenom putu: Malik, Malik... (FOTO)

0
Simpatičan, spontani dečačić iz kultnog filma Emira Kusturice, "Otac na službenom putu", Moreno Debartoli, odigrao je jednu od najzapaženijih dečijih uloga...
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Moreno Debartoli odigrao je u ovom jugoslovenskom filmu osamdesetih godina jednu od najzapaženijih dečijih uloga, jer upravo se kroz njegov lik ocrtava složena priča porodice koja je žrtva sistema. Iako su mnogi očekivali da će se mali Sarajlija vinuti u glumačke vode, piše portal Espreso, Moreno Debartoli odabrao je posve drugačiji put.


Ali kako je uopšte ovo, tada detence, dobilo ulogu u jednom tako velikom filmu? Naime, dok je igrao fudbal s drugovima iz osnovne škole u sarajevskom naselju Mejtaš, Morena Debartolija zapazili su Emir Kusturica i njegov asistent na filmu "Otac na službenom putu".

 

Pogodite poznatu ličnost: Dečačić sa fotografije danas je jedan od najšarmantnihih muškaraca sa glumačke scene (FOTO)

 

Pozvali su me da dođem do njih, pitali me da li bih igrao u filmu i vrlo brzo su se dogovorili sa mojim roditeljima. Snimanja tog filma se uvek sećam sa radošću. Najbolje u svemu je bilo to što skoro dve godine nisam išao u školu.

 

Kasnije sam imao ponude za snimanje nekoliko filmova, ali moji roditelji to nisu odobrili. Kad sam se osamostalio, shvatio sam da gluma baš i nije nešto čime bih želeo da se bavim u životu", rekao je on jednom prilikom.


Njegov deda bio je Italijan, De Bartolli iz Breskije i negde tokom rata sreo je Morenovu baku i dogodila se ljubav. Ostao je u Bosni, oženio se i tako nekako je Moreno dobio ime.

Danas je među perjanicama bosanske gastroscene, a i šire, ambasador je svetski jednog poznatog čokoladnog brenda, srećno oženjen i ponosni otac dvoje dece.

 

I tada je imao voditeljski stav: Dečačić sa slike je danas jedno od omiljenih lica sa malih ekrana (FOTO)

 

Svet gastronomije odveo je Morena Debartolija daleko od rodnog Sarajeva. Kuvarsku karijeru počeo je da gradi u Izraelu pre petnaestak godina. Izazov je bio i vratiti se na Balkan pa je tako u Rijeci i Opatiji radio u vrsnim hotelima, postavljao i uhodavao gourmet ponudu.

Njegovim specijalitetima sladila su mnoga poznata svetska imena, a među njima i Anđelina Džoli i Bred Pit za vreme boravka u Sarajevu, i to upravo u hotelu Bristol. Moreno Debartoli hodajuća je enciklopedija kulinarstva i poslastičarstva, a svoje znanje nesebično će podeliti.

makonda-tracker