MayaSar: Merlin je kumovao mom umetničkom imenu

Mlada kantautorka Maja Sarihodžić nakon velikog uspeha numere Nespretno otkriva za Story.rs da uveliko priprema novi album i priča kako je Dino Merlin kumovao njenom umetničkom imenu MayaSar.
1
1 / 4 Foto: Promo

Pesma Nespretno koju je napisala i komponovala Maja Sarihodžić, poznatija kao MayaSar, postigla je veliki uspeh, nakon čega je šarmantna Bosanka privukla veliku pažnju medija. Dvadesetosmogodišnja pevačica diplomirana je profesorka klavira koja se već dugi niz godina kao studijski muzičar bavi pevanjem pratećih vokala. Poslednjih šest godina stalna je članica pratećeg benda čuvenog Dina Merlina, u čijem orkestru nastupa i njen suprug Mahir Sarihodžić.

- Moj muzički početak vezan je za Beograd, jer sam tu završila nižu muzičku školu Dr Vojislav Vučković. U srpskoj prestonici sam živela do svoje petnaeste godine, a pošto su moji roditelji poreklom iz Tuzle, preselili smo se u njihov rodni grad gde sam završila srednju školu. Muzičku akademiju sam upisala u Sarajevu, gde sam nakon diplomiranja ostala i počela da radim. Još u srednjoj školi sam počela da se bavim snimanjem pratećih vokala - otkriva Maja.

- Pesme sam uvek pisala iz hobija, što mi je predstavljalo lično oslobađanje, mislim da je to moja mentalna higijena. Trebalo mi je vremena da se odvažim i pesme prezentujem mom suprugu, koji je muzički producent. On je bio začuđen i oduševljen mojim radom i od tada me podržava u svakom smislu kada je moja karijera u pitanju. Dugo mi je trebalo da svoje pesme ponudim drugim izvođačima: Napisala sam dve pesme za novi album Karoline Gočeve, a neke moje numere će se pojaviti na novom Merlinovom materijalu koji se uveliko priprema - govori kantautorka čijem je umetničkom imenu neposredno kumovao legendarni Merlin.

- Moje prezime je neobično, a kada su neki administrativni poslovi u pitanju, moram da ga polako izgovaram. Pošto moj suprug kao klavijaturista nastupa u Dinovom bendu, predstavlja ga kao Mahira Sarihodžića Sara, pa sam ja preuzela ovu skraćenicu, tako da je Merlin indirektno uticao na izbor mog umetničkog imena - priča Maja, koja se navikla da je zbog turneja stalno na putovanjima i da malo vremena provodi u svom domu.

- Moj suprug i ja smo doneli odluku da ćemo uskoro kupiti kamp kućicu, jer smo češće na putu nego kod kuće, volimo da putujemo i pravi smo čergari. S obzirom na to da smo često na putovanjima, najbolja investicija u koju možemo da uložimo je kofer. Kada imamo slobodnog vremena, ne izlazimo iz kuće i pidžama, a tako dočekujemo i Nove godine kada ne radimo - govori šarmantna Bosanka koja uveliko priprema svoj prvi album pod nazivom Milovanja.

- Tip sam osobe koja nikada nije pravila nagle rezove u životu, tako da ću i dalje biti deo Merlinovog benda, ali pripremam i svoj prvi album. Nadam se da će ljudi znati da prepoznaju emociju koja je protkana kroz sve pesme. Album me prikazuje kao osobu sa dva lica, tihu i povučenu i Maju koja odlično vlada scenom. Mislim da je zajednička nit što će kroz sve numere dominirati akustika - završava Maja Sarihodžić.

Danilo Mašojević

Pogledajte spot za numeru Nespretno:

 


makonda-tracker