veliki povratak

Prvi put posle nesreće: Neda Arnerić ponovo na sceni

0
Jedna od naših najboljih glumica Neda Arnerić prvi put posle oporavka nastupiće sutra, 8. septembra, sa kolegom Feđom Stojanovićem u Ćupriji na 35. Matićevim danima u pozorišnoj predstavi "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" po tekstu Milana Nikolića i režiji Erola Kadića. Predstava je zakazana za četvrtak u 20 sati u sali "Dušan Skovran".
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Ona je u posle događaja koji se umalo završio tragedijom, kada je u maju pala sa terase svog stana na Vračaru, bila nekoliko meseci na oporavku.

 

Inače,u Muzeju "Horeum Margi –Ravno" u Ćupriji večeras u 18 sati svečano će biti otvoreni 35. Matićevi dani. Matićeve dane otvara predstavnik Opštine Ćuprija, a izložbu "Dušan Matić u nadrealizmu" otvoriće Aleksandra Mirčić, kustos Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Izložba je deo projekta "Evropski kontekst srpskog nadrealizma".

 

Za petak je predviđeno da u amfiteatru Moravskog parka nastupi Hor Čarolija i Leontina Vukomanović, kao i poetsko veče "Večiti plamen" na kome učestvuju članovi Književnog kluba "Dušan Matić", pesnici iz Pomoravskog okruga i gosti iz Subotice.

 

Neda Arnerić: Jedva čekam da se vratim poslu!

 

U ponedeljak će u Narodnoj biblioteci "Dušan Matić" biti predstavljena knjiga Radovana Popovića "Priča o Dušanu Matiću", dok će u sali "Dušan Skovran" biti održan koncert kamernog orkestra "Gudači Svetog Đorđa" iz Beograda.

 

foto: Vladimir Šporčić

U utorak je predviđen Okrugli sto na temu "Matićeva ogledala" uz učešće najeminentnijih poznavalava i istraživača Matićevog dela i njegovog uticaja na srpsku književnost. Posle toga uslediće dodela književne nagrade "Matićev šal".

 

Neda Arnerić: Konačno se dobro osećam

 

U sredu će u Muzeju "Horeum Margi – Ravno" biti otvorena izložba umetničkih dela nastalih po motivima iz stvaralaštva Dušana Matića koji su prispeli na konkurs "Matiću u čast" , kao i proglašenje najboljeg umetničkog dela prispelog na konkurs. U muzičkom delu učestvuju učenici Škole za muzičke talente.

makonda-tracker