dame, obratite pažnju

Za decu nikada nije kasno: Leontina Vukomanović otkrila čari majčinstva u 40. godinama

0
Kada je pre šest godina dobila ćerku Luciju, za nju je počela nova etapa u životu.
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Leontina Vukomanović prvo je bila uspešna pevačica, a potom je briljirala i kao kompozitor i tekstopisac. Više od decenije njeni najdraži saradnici svakako su mališani iz hora „Čarolija“, kojima se trudi da usadi muzičke vrednosti, ali i one druge - životne.

 

Leontina Vukomanović: Lucija ne liči na mene


Ona se kao majka ostvarila u četrdesetima i kaže da je to došlo u pravo vreme kada se već ostvarila na privatnom i poslovnom planu u životu i kada je postala dovoljno zrela da se posveti toj ulozi koja je danas potpuno zaokupira. O majčinstvu, vaspitanju, detetu i biološkom satu popričali smo sa ovom umetnicom koja se radije trudi da svoje dete sasluša i pomogne joj u životnim problemima nego da je kažnjava.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

Verica Rakočević je kriva za sve: Da nije bilo kreatorke Leontina se nikada ne bi udala

 

- Uopšteno, za ženu u nekim zrelim godinama veoma je bitno da bude ostvarena na polju karijere, privatnog života i kao majka - po mogućustvu. Danas je to pitanje čak postalo i veoma diskutabilno i česti su slučajevi da idealne žene ne mogu da se ostvare u majčinskoj ulozi. Ja sam imala sreću što sam tu negde na početku četrdesetih postala majka, kada sam se ostvarila u životu i karijeri, kada sam rešila neka bitna pitanja i materijalni status pa imam puno vremena da se posvetim detetu. Takođe, imam sreću da se bavim poslom koji ne isključuje dete pa ona može da bude sa mnom što mi znatno olakšava majčinstvo. Moje dete je prisutno, može da bude stalno uz mene. Žena danas mora da ima mir, makar taj mir podrazumevao totalni haos jer ono što na kraju ostane jeste taj mir.

 

 

 

 

makonda-tracker