Milan Stanković: Ja sam metroseksualac

1
Poput brojnih svetskih zvezda, pevač Milan Stanković ne izlazi na scenu bez originalne odeće i obaveznog make-upa, a iako mu je takav imidž doneo titulu gej ikone, on tvrdi da je ipak naklonjen nežnijem polu
foto: Grand revija
foto: Grand revija

Kada se pre dve i po godine pojavio u popularnom takmičenju Zvezde Granda, dvadesetdvogodišnji pevač Milan Stanković odmah je skrenuo pažnju javnosti na sebe. Dok su se mnogi divili njegovom originalnom glasu, drugi su spekulisali o Milanovom seksualnom opredeljenju, čemu je doprinela i činjenica da je na sceni uvek našminkan. Ipak, poput brojnih svetskih zvezda, smatra da make-up nije rezervisan samo za žensku populaciju. Smatrajući doterivanje sastavnim delom scenskog nastupa, ovaj šarmantni Obrenovčanin ne krije da koristi puder i maskaru.

- U našoj zemlji, sve što nije klasično i uobičajeno, podložno je čuđenju pa zato tolika fama oko mog izgleda, šminkanja i neobične frizure. Jednostavno, volim da lepo izgledam, a i posao kojim se bavim zahteva od mene originalan imidž. Kad god izađem u javnost, želim da budem doteran pa zbog toga ponekad stavim puder i maskaru, koje kod kuće nikada ne koristim jer imam prilično osetljivu kožu – objašnjava Milan.

Zbog stila odevanja i ponašanja na sceni, mnogi su Stankovića okarakterisali kao homoseksualca, što je on više puta odlučno demantovao tvrdeći da je njegova sklonost ka lepom odraz ličnog  stava da u svemu bude različit. Potreba da bude drugačiji, donela mu je i titulu gej ikone, pa se svako njegovo pojavljivanje sa osobom ženskog pola u javnosti doživljava kao marketinški trik. Milanu imponuje činjenica da svojim izgledom privlači brojne muškarce i za sebe kaže kako spada u kategoriju metroseksualaca.

- Ukoliko su metroseksualci osobe koje dosta pažnje posvećuju svom fizičkom izgledu, onda slobodno mogu da kažem da sam jedan od njih. Ipak, smatram da je ponižavajuće ljude svrstavati u bilo kakve grupe. Bio on metroseksualac, intelektualac ili fizikalac, čovek je čovek u svakom pogledu – naglašava pevač.

Čak i kada je obelodanio da je u vezi s koleginicom Radmilom-Radom Manojlović, pojedini mediji i dalje su spekulisali da je ta ljubavna priča izmišljena.

- Oko naše romanse raspredale su se razne priče. Čini mi se da su nam pojedinci zavideli jer smo oboje mladi, lepi i uspešni. Uz to, mnogi su tek tada shvatili koje je moje seksualno opredeljenje. Smetalo im je što sam uspeo da osvojim jednu od najatraktivnijih pevačica u zemlji koju bi mnogi muškarci želeli da imaju kraj sebe – naglašava Stanković.

To što ga mnogi doživljavaju kao arogantnu osobu željnu slave, pevač objašnjava kao komentar zavidnih osoba. Nijednog trenutka karijeru nije želeo da gradi na svojoj tužnoj životnoj priči i činjenici da je još kao četvorogodišnjak ostao bez oca koji je umro u zatvoru.

- Ne volim da pričam o svojoj nesreći iz detinjstva jer smatram da ne treba plakati za prolivenim mlekom, niti u životu potencirati svoje slabosti. Ne mogu da kažem koliko je taj gubitak uticao na moje odrastanje jer se detalja slabo sećam i ne znam kako je to imati tatu – završava Milan.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker