humana

Tabu tema o kojoj se malo priča: Kejt Midlton savetuje o problemu o kojeg se mnogi stide...

0
Vojvotkinja od Kembridža izazvala je pozitivne reakcije porukom koju je poslala javnosti, a u njoj opet pričala o tabu temi
foto: Reuters
foto: Reuters

Nažalost, mentalno zdravlje nije tema o kojoj se otvoreno priča u društvu, a vojvotkinja Kejt Midlton to želi da promeni.

 

U brojnim prilikama govorila je o ovom važnom aspektu zdravlja svakog čoveka, a sada je opet iskoristila priliku da sve podseti koliko je važno na vreme reagovati ako primetimo mentalne probleme kod svoje dece.

 

Neprestano se svađaju zbog pritiska koji vojvotkinja trpi: Kejt Midlton i princ Vilijam pred razvodom? 

 

Kejt Midlton ambasadorka je Nacionalnog britanskog centra za decu i porodicu ‘Anna Freud’ koji je lansirao kampanju za bolje razumevanje mentalnih problema kod dece.

 

U sklopu kampanje centar radi i niz internetskih emisija u kojima će s brojnim stručnjacima pokušati da skinu veo s mentalnog zdravlja.

 

Tim povodom vojvotkinja je javnosti poslala otvoreno pismo koje je izazvalo pozitivne reakcije.

 

Detalji iz života Kejt Midlton o kojima se ćuti: Golišave fotografije, govor nedostojan princeze i sukobi s kraljicom

Kroz svoj rad s raznim organizacijama shvatila sam da je pravovremeno traženje pomoći najbolja stvar koju možemo napraviti za decu koja se bore s problemima jer ćemo im tako olakšati odrastanje. William i ja potražili bismo stručnu pomoć za Džordža i Šarlot  ako bi im to bilo potrebno.


 

 

makonda-tracker