Haris Džinović: Čarobna avantura u Africi

Pevač Haris Džinović proveo je osam bajkovitih dana u Južnoafričkoj Republici gde je sa izabranicom Melinom uživao u uzbudljivom safariju, raskošnim lepotama San Sitija i kulinarskim đakonijama
0
1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Pedesetosmogodišnji pevač Haris Džinović zna da ugodi sebi, ali i svojim najmilijima, pa je tako na zakazane koncerte u Johanesburgu nedavno otišao sa svojom voljenom izabranicom Melinom. Na put u Južnoafričku Republiku zaljubljeni partneri krenuli su krajem januara, dok su njihova deca, šestogodišnja Đina i godinu dana mlađi Kan, ostali u Beogradu kod Melinine sestre Emine kako bi se pripremili za zimski odmor na Jahorini. Iako je imala predrasude o Johanesburgu, dvadesetdevetogodišnja Melina istinski je uživala upoznavajući lepote raskošnog prostora s kojeg je ponela najlepše uspomene.

- U Južnoafričkoj Republici boravili smo osam dana i fantastično se proveli, a i moji koncerti protekli su u najboljem redu. Mislio sam da će nas tamo dočekati dva Jugovića i nekoliko domorodaca, ali prevario sam se jer sam oba nastupa održao u prepunoj sali. Oduševio sam se modernom binom sa divnim svetlosnim efektima - priča Haris koji je sa Melinom bio smešten u luksuznoj vili sa bazenom najpre u Johanesburgu, a potom u San Sitiju, gde su otišli kako bi iskusili čari safarija.

- Imali smo svoje vozače i poslugu, a sve to doprinelo je sjajnom provodu. Bez obzira na to što mnogi misle da u Južnoafričkoj Republici nije bezbedno i kako ima mnogo kriminala, mi smo šetali slobodno kao ptice na grani. Boravili smo u Rizortu koji je potpuno obezbeđen, što je i normalno budući da je reč o elitnom delu grada. Istina, oko kuća i dalje postoje betonski zidovi, ali verujem da ih ljudi ne uklanjaju jer su se navikli na njih još iz vremena kada su im bili neophodni, što sada definitivno nije slučaj – priča popularni pevač.

Haris i Melina nisu želeli da propuste safari o kojem su do tada mnogo slušali, pa su boravak u Africi iskoristili i kako bi sa prijateljima na nekoliko dana otputovali na ovu uzbudljivu avanturu u San Siti.

- Na dva sata vožnje automobilom od Johanesburga, nalazi se čarobni  San Siti. Ostao sam bez teksta kada sam video veštačko more sa talasima, bajkovitu peščanu plažu i ostrva koja izgledaju verodostojno. Iznenadili su nas veštački potresi koji su identični zemljotresima jer specijalni uređaj na svakih sat vremena simulira tektonski poremećaj. Pored toga, oduševili su nas fantastični kulinarski specijaliteti koje su nam pripremali u hotelu, a uz bogat švedski sto, na terasi su nam služili japansku, tajlandsku i kinesku hranu. Jedne večeri poželeo sam da iznenadim naše tamošnje prijatelje pa smo zajedno pravili burek i tufahije – seća se Džinović. 

Haris se u Srbiju vratio s prelepim uspomenama na nezaboravne dane koje je proveo sa suprugom Melinom u Africi i već sada planira da se i sledeće godine ponovo upute na ovo čarobno putovanje. Pevač čije note rado slušaju ljubitelji svih muzičkih žanrova, krajem prošle godine održao je uspešan koncert u prepunoj Beogradskoj areni, a nakon povratka sa odmora, boravio je i u Zagrebu, gde je svoj veliki nastup zakazao za osmi maj. Pored toga što je ostvario saradnju sa izdavačkom kućom Hit rekords koja će za tamošnje tržište objaviti njegov novi album Magic, Haris će u narednom periodu snimiti i nekoliko spotova za nove pesme kako bi ih na pravi način predstavio svojim brojnim obožavaocima.

Ksenija Konić

makonda-tracker