Aleksandar Mekvin izvršio samoubistvo

1
Kontroverzni britanski kreator Aleksandar Mekvin jutros je pronađen mrtav u svom stanu u centru Londona, javljaju strani mediji. Očevidac je novinarima ispričao kako je jutros oko 10 sati pred njegov dom stigla hitna pomoć, a dizajnera su pronašli obešenog u s

Čuveni modni dizajner koji je radio za najveće modne kuće Gucci i Givenchy, kako se navodi, u poslednje vreme patio je od depresije, koja je dostigla vrhunac nakon što mu je prošle nedelje umrla majka Džojs. Mekvin je danima pre smrti zabrinuo javnost svojim statusima na Twitteru, kojima je dao do znanja da je jako nesrećan. Jedan od njih glasio je: Ovo je bila jebeno grozna nedelja, ali prijatelji mi pomažu da se izvučem. Moram se sabrati - pisao je.

Međutim, još juče su ispred njegovog stana dežurali policajci u civilu, a hitna pomoć koja je jutros stigla otišla je samo nekoliko minuta nakon dolaska. The Sun prenosi da se četrdesetogodišnji Mek Kvin ubio još juče, a da mu je telo nepomično ležalo u stanu oko 24 sata.

Ovaj dizajner nikada nije krio da je homoseksualac, a u leto 2000. godine venčao se sa svojim partnerom, filmskim autorom Džordžom Forsajtom. Bio je jako blizak sa svojom majkom Džojs i kada ga je jednom prilikom intervjuisala 2004. godine rekao je da mu je najveći strah da će umreti pre nje.

Mekvin je bio najmlađi dobitnik nagrade Britanski dizajner godine a njegova garderoba ocenjivana je kao senzacionalno erotična. Poslednji modni bum napravio je sa čizmicama Armadilo koje imaju platformu i potpeticu od 30,5 centimetara a postale su nezaobilazni deo stajlinga Lejdi Gage.

Svoju novu kolekciju trebalo je da predstavi 9. marta na Nedelji mode u Parizu.

makonda-tracker