Iza nje ostalo je bogato muzičko nasleđe

Nikada zaboravljena Magi Stefanović: U mom normalnom, stabilnom životu, najnestabilniji deo sam upravo ja... (FOTO, VIDEO)

1
Margita Stefanović Magi bila je deo beogradskog boemsko-umetničkog kruga, istog onog kojem su pripadali i proslavljeni ostali. Publika je u njenom odnosu prema klavijaturama videlu pravu pokretačku energiju grupe. Bila je umetnička duša, školovana pijanistkinja...
foto: Story press
foto: Story press

Magi je rođena u proleće 1959. godine, duge crne kose i gotovo neverovatne harizme, bila je ikona jugoslavenskog rok end rola osamdesetih. Bila je članica beogradske grupe Katarina Velika II, kasnije poznata pod imenom EKV.

 

U mom normalnom, stabilnom životu najnestabilniji deo sam upravo ja. I to ne zbog neke psihičke ili ne znam kakve nestabilnosti, već zbog stalnog traženja u svim mogućim područjima umetnosti i života", tvrdila je jednom prilikom Magi.

Margita Stefanović: Pad crnog anđela

 

Školovala se u srednjoj muzičkoj školi Josip Slavenski. Maturirala je kao jedna od najtalentovanijih pijanistkinja i dobila poziv za nastavak školovanja na konzervatoriju u Moskvi. Njena majka nije se slagala s odlaskom od kuće u mladim godinama, a Magi je poslušala majku. Upisala je Arhitektonski fakultet u Beogradu i diplomirala 1982. godine.

 

foto: Story press

Nakon završetka fakulteta, zajedno s dečkom Srđanom Vejvodom, počela je sve više da se zanima za podzemnu beogradsku scenu i krenula u potpuno drugom smeru. U proleće iste godine upoznala je Milana Mladenovića, a ubrzo nakon toga je pozvana u grupu Katarina II nakon uspeha na jednoj od proba.

 

makonda-tracker