Razlog je bio jednostavan

Komična priča: Zašto šašava Dečka nije otišla po Zlatnu arenu? (FOTO)

0
Ostvarenje "Šećerna vodica" na Pulskom filmskom festivalu bilo je uvršteno u zvaničnu selekciju. Kritike su bile odlične, a pulski žiri nagradio je Sonju Savić za najbolju glumicu...
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Snimanje "Šećerne vodice" nije bilo bezbolno i tokom seta su se javljale mnoge teškoće, što zbog malog budžeta, što zbog zamene snimatelja. Ovaj film po završetku nije bio potencijalni hit.

 

Onda stiže Pulski filmski festival, a ostvarenje je uvršteno u zvaničnu selekciju. Kritike su odlične, a pulski žiri nagrađuje Sonju Savić kao najbolju glumicu festivala.

 

​Sonja Savić: Tužna sudbina devojke iz grada

 

Velika Zlatna arena joj ipak nije uručena na samom festivalu 1984. godine. Iako bi mnogi verovatno Sonjin nedolazak pretvorili u neku veliku priču, razlog je bio sasvim jednostavan i divan. U njenom maniru.

Rado se sećam tog leta. Tokom jula sa grupom vršnjaka boravila sam na poluostrvu Pelješac ne razmišljajući ni o čemu drugom do o kupanju i sunčanju.

 

Tek tri dana kasnije, a na osnovu nekih telegrama iz Beograda, a koji su mi naknadno dostavljeni iz mesne pošte, saznala sam da sam dobitnica priznanja u Puli", rekla je u jednom intervjuu Sonja.

Životna priča - Sonja Savić: Moć intelekta u senci poroka

 

Posle toga njena karijere je krenula uzlaznim tokom, a u beogradskim bioskopima ovaj film je pogledalo oko 150.000 ljudi.

 

foto: Story arhiva

Sonja je preminula 23. septembra 2008. godine u 47. godini.

makonda-tracker