Zdravko Čolić: Zimska idila kroz London

0
Legenda naše zabavne muzike Zdravko Čolić privodi kraju rad na novom albumu u čuvenom londonskom studiju Metropolis, dok slobodno vreme koristi za šetnje britanskom prestonicom
foto: Brajan Rašić
foto: Brajan Rašić

Od kako je sredinom januara otputovao u glavni grad Velike Britanije, legenda naše zabavne muzike, Zdravko Čolić, obuzet je pozitivnom energijom i kreativnim raspoloženjem. Privođenje kraju novog CD-a, čiji je izlazak zakazao za 8. mart kao poklon svim damama, čuveni pevač odlučio je da obavi u najpoznatijem londonskom studiju Metropolis, u kojem su svoje albume radili brojni planetarno poznati izvođači: Pet Shop Boys, Lejdi Gaga, Hulio Iglesijas, Vanesa Paradi... S obzirom na to da je većinu svojih albuma snimao u Londonu, Čola je odlučio da i najnoviji završi upravo na ovom ostrvu. Reč je o jednom od njegovih najskupljih albuma na kojem će se naći čak trinaest pesama.

- Prošli album radio sam takođe u Londonu sa čuvenim producentom Piterom Gabrijelom. Ovoga puta sa mnom u studiju su i moji dragi saradnici Voja Aralica i Nikša Bratoš. Radna atmosfera je odlična i planirano je da ceo posao završimo do 12. februara - kaže Zdravko.

Već dva dana kasnije, Čola će nastupiti u Splitu gde će za Dan zaljubljenih održati poslednji u koncert u okviru turneje koju je započeo juna 2007. godine na beogradskoj Marakani. Tada će uslediti i tronedeljna pauza u iščekivanju izlaska novog albuma. Inače, na njemu je većinski autor kompozicija upravo Zdravko, a pored njega po jedan tekst komponovali su Aleksandra Milutinović i Momčilo Bajagić Bajaga, koji je uradio muziku na reči Dušana Kovačevića. Autori tekstova su i Marina Tucaković, Bora Đorđević, Fahrudin Pecikoza. Na albumu će se prvi put naći Čolin duet sa Goranom Bregovićem, u kojem njih dvojica evociraju sećanja na mladalačke provode.

- Na dane mladosti asocira me i London u kojem se, kao i sada, svaki put odlično provedem. Trenutno sam potpuno posvećen završetku posla oko albuma, a u slobodno vreme odem sa prijateljima do nekog paba ili prošetam gradom. Nekada sam praktikovao da u London dođem samo da bih kupio novu garderobu koju sam potom nosio na koncertima i raznim slikanjima. Ovoga puta neće izostati i šoping za moje najdraže dame koje me čekaju kod kuće - ističe Čola koji jedva čeka da se vrati kući svojim mezimicama Uni Zvezdani i Lari, kao i supruzi Aleksandri.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker