Kristina Bekvalac-Martinović: Sreća se zove Petrinim imenom (ceo tekst)

Stilistkinja Kristina Bekvalac-Martinović i njen suprug, jedan od vlasnika produkcijske kuće 1984, Ivo Martinović, 23. januara priredili su zabavu povodom prvog rođendana svoje ćerke Petre
0
1 / 3 Foto: Story Press

Postoji nekoliko važnih momenata koji se trajno urežu u ljudsko sećanje, a jedan od njih svakako je i proslava prvog rođendana koji nije toliko bitan za slavljenika, koliko za roditelje koji ga svojoj mezimici priređuju. Upravo su se u toj ulozi 23. januara našli stilistkinja Kristina Bekvalac-Martinović i njen suprug, jedan od vlasnika produkcijske kuće 1984, Ivo Martinović, čija je ćerkica Petra napunila godinu dana. Planovi za intimnu proslavu u samom startu pali su u vodu jer su shvatili da imaju mnogo bliskih prijatelja i članova porodice bez kojih ta ceremonija ne bi bila potpuna.

- Žurku smo organizovali u modnom studiju Prostor na Terazijama za koji sam intimno vezana, a i jedini je bio dovoljno veliki da primi sve ljude s kojima smo želeli da podelimo taj dan. Nisam hteli da slavlje pravimo u nekoj dečjoj igraonici jer je Petra još jako mala da bi znala s kim želi da se druži. U opremanju ambijenta, koji je odgovorio potrebi da se u njemu šezdeset ljudi oseća prijatno, pomogla mi je kuma Ivana Rabrenović – kaže lepa dvadesetčetvorogodišnja mama i nastavlja:

- Svakako najlepši trenutak bio je kada smo sekli tortu na dva sprata koja je bila ukrašena baletankicama od marcipana. Pera je bila strašno uzbuđena jer su je svi gledali i nešto joj pevali, što ju je radovalo, a istovremeno i zbunjivalo pošto nije znala šta se od nje očekuje kada je trebalo da ugasi svoju prvu svećicu, što je, na kraju, uradila njena sestra Hana – priča Kristina.

Malena princeza dobila je mnogo poklona koji su je dodatno razveselili, što se ne bi moglo reći i za njene roditelje koji od jutra do mraka slušaju njeno muziciranje na različitim instrumentima.

- Verujem da su se Ivovi i moji prijatelji dogovorili, kada je izbor darova u pitanju, pa su Petri poklonili toliko muzičkih instrumenata, dovoljno da odgovori potrebama simfonijskog orkestra. Ona obožava da svira, a od proslave bukvalno ne prestaje što, naravno, negativno utiče na naše uši i mozak. Međutim, ništa nije teško kada je sreća deteta u pitanju. (Smeh).

Uprkos tome što se relativno rano udala i dobila bebu, Kristina je potpuno zrelo prihvatila svoje nove obaveze i odgovornost, smatrajući svoju malu porodicu mirnom lukom sreće i radosti.

- Pre nego što sam upoznala Iva, za mnoge stvari stalno sam govorila: Neću nikad, poput toga da se neću udati pre tridesete, zatim da neću roditi mlada ili se venčati trudna, ali sve sam pogazila i nije mi zbog toga žao. (Smeh) Moj život je tek sa Ivovim i Petrinim ulaskom u njega, dobio smisao. Tek sa ćerkinim dolaskom na svet, shvatila sam šta znači prava i bezuslovna ljubav i to mogu da razumeju samo oni koji imaju decu. Supruga i ćerku definitivno volim najviše na svetu – iskrena je Kristina.

Novootkrivene emocije nekadašnjoj uspešnoj manekenki pružile su drugačije i potpunije poglede na svakodnevicu, a svakim novim pokretom i rečju Petra svojim roditeljima, za koje je izuzetno vezana, priređuje radost, kao i najbližim članovima porodice, Kristininim sestrama Dragani i Nataši, njihovim ćerkama, baki Miri i dedi Dragoljubu...

- Pomalo sam se plašila kako će Natašina ćerka Hana reagovati kada se Petra rodi, međutim, desila se ljubav na prvi pogled. Hana je bila jedina osoba na koju je Pera reagovala kada je imala samo dva meseca. Ćerke moje starije sestre Dragane, Sara i Teodora, razvile su prema njima dvema nekakvu majčinsku relaciju, isti onu kakvu su Nataša i ona izgradile prema meni jer sam dosta mlađa od njih. Moje sestre su pravi školski primer tetki. Nataša je svoju ulogu vrlo ozbiljno shvatila i nikada, ma koliko obaveza da ima, nije se dogodilo da dođe u Beograd, a da ne poseti Petru – kaže Kristina kojoj je veoma simpatičan odnos Natašine i njene dece s njihovim izabranicima, Danilom Ikodinovićem i Ivom.

- Zanimljivo je što je Dača oduševljen Petrom, a s druge strane, od kada se Ivo pojavio u mom životu, Hana je opčinjena njime. Ta njihova ljubav je neverovatna i kada odem u Novi Sad, znam da na njega ne mogu da računam jer će Ivo i Hana biti zaokupljeni jedno drugim. Moj suprug je izuzetno vezan za mališane i angažovan je oko Petre od prvog dana. Sigurna sam da ju je više puta okupao i promenio pelene nego što sam to i sama uradila. On je neverovatan čovek i zbog toga ga mnogo volim – završava Kristina koja se vratila svom poslu stiliste kada je njena beba imala tri meseca i otad uspešno usklađuje svoje poslovne i privatne obaveze. 

Moni Marković

makonda-tracker