Nina Badrić: Sama u romantičnoj Moskvi

0
Tri dana boravka u prestonici Rusije zauvek će ostati urezana u sećanje pevačice Nine Badrić, kojoj se ovaj grad zbog bajkovitih zdanja učinio idealnim za zaljubljene, iako je u njemu boravila bez emotivnog partnera
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Samo nekoliko meseci posle razvoda od zagrebačkog privatnog preduzetnika Bernarda Krasnića, pop zvezda Nina Badrić pronašla je najromantičnije mesto na svetu. Samo, ovoga puta Nina je sama otkrivala lepote snežne Moskve u koju se zaljubila na prvi pogled. U glavni grad Rusije, lepu pevačicu odveo je posao, ali ništa manje nije uživala ni u raskošnim zdanjima koje je zauvek ovekovečila u svom sećanju. Naime, nakon što je krajem decembra uveličala svadbenu proslavu Milana Nikolića, rođenog brata bivše članice grupe Models, Sandre Meljničenko, Badrićeva se prepustila čarima jedne od najlepših svetskih metropola.

- Iako sam samo tri dana boravila u glavnom gradu Rusije kao specijalna gošća na zabavi porodice Meljničenko, na kojoj je nastupila i britanska grupa Simply Red, mogu reći da je Moskva najromantičniji grad u kojem sam ikada bila. Pariz mi je donedavno bio na prvom mestu, ali Moskva zimi zaista izgleda kao iz bajke i mami vas da u njoj provedete romantične zimske praznike u društvu voljene osobe. Iako nisam bila sa emotivnim partnerom jer ga trenutno nemam, nisam se osećala usamljeno budući da sam bila u društvu bliskih prijatelja – priča Nina i opisuje lepote raskošnog grada.

- Prvo su me oduševile nepregledne široke avenije ukrašene milionima novogodišnjih lampica i zlatne kupole crkava pod snegom, ali hladnoća od minus sedamnaest stepeni Celzijusa, odmah me je probudila iz sna. Takvu hladnoću nikad nisam osetila i tu važi pravilo da šubara glavu čuva. Ali, uz šubaru i obaveznu bundu, navukla sam i tri para čarapa – prepričava utiske lepa Nina koju su Meljničenkovi smestili u hotel Hilton.

- Zadivljena šarenilom katedrale Vasilija Blaženog na Crvenom trgu, nakratko sam zaboravila na hladnoću. U blizini je veliko klizalište i zabavni park, tako da atmosfera nalikuje na onu iz filma Dr Živago. Da bismo se ugrejali, otišli smo u Vogue, jedan od najpopularnijih kafe barova koji se nalazi blizu Hiltona, gde smo bili smešteni. U ovaj bar s kombinacijom ponude evropske kuhinje i koktela zasnovanih na votki, najviše zalaze mladi i obrazovani Moskovljani. Međutim, iako je Rusija posljednjih godina prozapadno orijentisana, gotovo niko ne govori strane jezike pa nam je sporazumevanje bilo otežano i nigde nismo dobili ono što smo naručili. Uprkos tome, konobari su mi se smeškali, a razlog za takvo njihovo ponašanje otkrila sam u najpopularnijoj moskovskoj ulici Arbatu, gde sam u radnjama ugledala svoje lice na reklami za satove Frederique Constant, koja je objavljena i u svim ruskim izdanjima svetskih modnih magazina kao što su Vogue, Marie Claire i Grazia. Bila sam ponosna i srećna kao malo dete dok sam gledala sebe na stranicama časopisa kraj Džordža Klunija i Nikol Kidman – ushićeno priznaje pevačica koju su u Moskvi najviše šokirale visoke cene.

- Razgledajući dizajnerske radnje u potrazi za kolekcijama koje se najpre šalju u Moskvu, uvidela sam da je sve trostruko skuplje nego na Zapadu. Ali, najveći šok doživela sam u robnoj kući preko puta našeg hotela, gde običan rajf za kosu košta čak 200 evra. Srećom, darove i suvenire za najmilije pronašla sam po mnogo povoljnijim cenama, a najviše sam kupila babuški, kao i majica sa smešnim natpisima na ćirilici s engleskim prevodom. Sebi sam kupila CD-ove sa tradicionalnim ruskim pesmama u modernim aranžmanima jer su me privukle Oči čornije u džez varijanti – kaže Nina i otkriva šta se sve našlo na meniju tokom njenog boravka u Moskvi.

- Jeli smo pekinšku patku sa beluga kavijarom, salatu od manga, razne sušije, filee od noja u umaku od pasulja... Votku nisam probala jer je ne volim, ali zato sam uživala u ceremoniji ispijanja ruskih čajeva koji se serviraju uz kolačiće, tako što ih nalivaju iz prekrasnih starinskih samovara – ističe popularna umetnica.

Nikola Rumenić

makonda-tracker