POSLE AVANTURE PUNE ADRENALINA

Momčilo Otašević: Vreme je da se uozbiljim

0
Crnogorski glumac Momčilo Otašević objašnjava kako se proveo tokom sedmodnevnog odmora u Turskoj, u čemu je sve uživao i zbog čega smatra kako je sada došao pravi trenutak da započne novu etapu svog života
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Jedan od najuposlenijih mladih glumaca u regionu, Momčilo Otašević (26), krajem aprila završio je svoj angažman na snimanju popularne hrvatske serije Kud puklo da puklo, čime se završila trogodišnja etapa njegovog života u Zagrebu, koja je otpočela radom na serijalu Zora dubrovačka. Talentovani Đetić svoj život nastavio je u rodnoj zemlji, a od maja stalni je član Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici. Nekoliko slobodnih dana pred početak rada na novoj predstavi u svojoj sada već matičnoj kući, iskoristio je za odmor sa prijateljima, a kao idealnu destinaciju za prve tople dane u junu odabrao je Antalijsku regiju u Turskoj, gde se osam dana provodio uživajući u čarima luksuznih hotela, ali i upoznavao sa kulturom i istorijom ove evroazijske države.

 

- Kratak odmor započeo sam u Beogradu, a pošto sam veliki ljubitelj automobila, testirao sam Jeep Renegade, koji je zadovoljio sve moje visoke kriterijume. Ovim vozilom i odvezao sam se na aerodrom, gde je započela moja turska avantura. Ovo nije prvi put da sam za odmor odabrao baš ovu destinaciju, ali sada sam bukvalno svaki dan posvetio opuštanju i uživanju, o čemu najbolje govori činjenica da sam spavao i po dvanaest sati dnevno – govori kroz osmeh šarmantni Crnogorac, koji još sumira utiske s ovog letovanja.

 

Ponovo zaljubljen: Momčilo Otašević u vezi sa devet godina starijom koleginicom!
 

- Obradovao sam se odlasku u Antaliju, najviše zbog toga što se u ovom gradu održava ovogodišnja svetska izložba Expo 2016, tako da nisam propustio priliku da se popnem na toranj visok 114 metara, koji je specijalno izgrađen za ovu priliku. Pošto je ove godine izložba posvećena hortikulturi, obišao sam i neke od bašta, a najviše sam se zadržao u onoj koja predstavlja zemlju domaćina – Tursku. Osim vrhunskom uslugom, hotelski lanci mogu da se pohvale i sjajnim akva-parkovima u kojima uvek podetinjim, a najveći izazov predstavljalo mi je surfovanje na veštačkim talasima. Ne mogu baš da se dičim time kako sam savladao ovu disciplinu, dobro je što sam na kraju izvukao živu glavu – ističe Momčilo, koji ne krije kako započinje novu etapu u životu i karijeri.

 

Lepa na brata: Upoznajte sestru Momčila Otaševića (FOTO)

 

- Svestan sam toga da su filmovi i televizija način na koji ono što ja radim mogu da vide široke narodne mase, ali ipak uvek ističem koliko me ispunjava rad u pozorištu, pa je to što sam nedavno postao stalni član CNP-a, ostvarenje jedne moje velike želje. Ako mogu da se našalim, dobio sam radnu knjižicu i vreme je da se uozbiljim. Sada sam zaposlen za stalno, što je najviše obradovalo moje roditelje i babu. Šalu na stranu, trudim se da prođem kroz sve sfere profesije koju sam odabrao i verujem da je ovo bio neki prirodan sledeći korak. Trudim se da što više radim i do sada nisam sebe ograničavao u teritorijalnom smislu. Kada je reč o kulturi, granice u našem regionu ne treba da postoje. Nije mi strano da budem u Prištini na filmskom festivalu, da sledećeg dana odigram predstavu Antigona u Narodnom pozorištu u Beogradu i da se već narednog jutra pojavim na probi u Podgorici – zaključuje Otašević.

 

foto: Ivan Dobričić

 

makonda-tracker