Emotivna ispovest

Nikola Rađen: Ćerkama ću priznati grehe

0
Slavni vaterpolista, kom je suspenzija zbog korišćenja kokaina skraćena sa četiri na dve godine, otkriva kako je uspeo da prebrodi krizu koja je nastala kao posledica neizvesne budućnosti, ko mu je u tome najviše pomogao i čime će se baviti kad završi sportsku karijeru
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Protivno svim očekivanjima, drama u čijem se centru našao naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen (31) dobila je hepiend. Kad je ovom igraču u naponu sportske snage merodavna institucija izrekla presudu da je suspendovan iz igre na četiri godine zbog toga što su mu na redovnoj doping kontroli pronađeni tragovi kokaina, javnost je bila šokirana.

 

Ljubitelji sporta bili su uvereni da se nakon tolikog odsustva Rađen više nikada neće vratiti u bazen u starom sjaju, ako se uopšte bude i vratio. Njegovi saigrači tiho su mu upućivali podršku da ne bi dodatno ustalasali strasti sportskih i moralnih stručnjaka koji su osuđivali greh ovog vrhunskog igrača, supruga pevačice Ane Kokić Rađen (33) i oca dve kćerke, Nine (7) i Tee (6).

 

Međutim, pre nekoliko dana, sportski sud u Lozani odgovorio je na Nikolin apel: suspenzija mu je prepolovljena, tako da već u februaru naredne godine može ponovo da zaigra.


Story: Šta za vas znači odluka o skraćenju suspenzije, jeste li pre nje pomišljali da vam je karijera gotova?

 

U trenutku kad sam dobio vest o suspenziji, svašta mi je proletelo kroz glavu. Jedna od tih stvari, naravno, bila je i to da mi je karijera gotova. Kasnije, kad sam razgovarao s ljudima koji su tad bili pored mene i s kolegama iz agencije Wind sport, napravili smo neki plan kog smo se pridržavali i pratili ga do samog kraja.

 

Podneo sam još jedan udarac u avgustu kad su mi izrekli kaznu od četiri godine. Stvarno se nisam nadao da će biti toliko jer smo dobro pripremili odbranu i to je imalo pozitivan odjek u javnosti, na čemu bih zahvalio svim medijima koji su pratili situaciju i bili u Domu omladine na mojoj konferenciji. Suspenziju su mi izrekli 24. avgusta. Nije mi bilo lako, ali ostalo je prostora da se ode na sportsku arbitražu.

Kompletan intervju pročitajte u novom, 563. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 1. jula.

makonda-tracker