KO ĆE DA GA NASLEDI

Andrija Milošević ili Zoran Cvijanović: Ko će umesto Mande obući odoru Kapetana Kuke? (FOTO)

0
Naime, reditelj Milan Karadžić otkriva da kada je Mandi dodelio ulogu Kapetana Kuke, postojale su dve alternative ko bi ga zamenio u slučaju da to bude potrebno. Nažalost, takav trenutak je došao, i to prebrzo...
foto: Story arhiva, Petar Đorđević, Luka Šarac
foto: Story arhiva, Petar Đorđević, Luka Šarac
Milorada Mandića Mandu
Andrija Milošević Zoran Cvijanović



Mando, ne želim ovako da odrastem: Dirljivo oproštajno pismo dečaka iz predstave Petar Pan


Još nisam doneo konačnu odluku ko će umesto Mande obući odoru Kapetana Kuke, ali to će svakako biti njegov izbor. Manda je imao jednu želju, a to je da ga, po potrebi, zamene dva glumca, Andrija Milošević ili Zoran Cvijanović.

Obojica su sjajni glumci i bez obzira na to ko bude umesto Mande u toj ulozi, biće odličan, ali će mu istovremeno biti i jako teško", otkriva Karadžić, koji još ne može da se oporavi od gubitka dragog prijatelja i saradnika.

Svima nam je teško da nastavimo gde je on stao, ali imamo dug prema njemu da ovu predstavu oživimo. Sada je letnja pauza i ko god da ga zameni imaće vremena do jeseni da uskoči u njegovu ulogu.

Zbog svega što se dogodilo i zbog činjenice da je umro na sceni tokom premijere ovog dela, biće nam jako teško prvo izvođenje. Teško će biti mladima i deci koja su bila na sceni sa njim kada je pao. Tog trenutka ćemo se uvek sećati", setno kaže Milan.

foto: Vladimir Šporčić
Milorada Mandića Mande

Ovih dana će biti izabran i novi upravnik, koji će nastaviti ono što je Manda započeo", kaže Karadžić.

Andrija Milošević Marinka Madžgalja Milorada Mandića Mandu

Onaj odozgo je udesio tako da sam se od obojice oprostio na isti način. I nakon Makišine i nakon Mandine smrti igrao sam predstavu 'Krčmarica Mirandolina'.

Bilo mi je teško. Na kraju oba izvođenja poklonio sam se publici i pogledao ka nebu uz obećanje da ćemo se truditi da budu ponosni na nas", ispričao je Milošević.

foto: Nemanja Pančić
Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna na sceni UK "Vuk Karadžić", u kostimu Kapetana Kuke, od posledica infarkta, kada ni nakon sat vremena reanimacije doktori nisu uspeli da ga održe u životu.
makonda-tracker