Komemoracija

Oproštaj u Narodnom pozorištu: Manda će trajati zauvek (FOTO)

0
Glumac Milorad Mandić Manda biće sahranjen danas, 18. juna, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je Pozorište "Boško Buha", na čijem čelu je bio. Opelo počinje u 13:30 sati u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, a prethodno će u 11 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, biti održana komemoracija...
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac
Goran Jevtić
Manda

On trči, a mi ga jedva stizemo. Uvek se smejao i stalno u trci i stalno mu je bilo bitno kako smo mi. Nadam se da smo uradili sve kako treba. Hvala ti što si nam dozvolio da budemo tvoja porodica. Ti si naš kapetan, naš Petar Pan, večiti dečak! Zbogom, kapetane", rekao je Jevtić.

Brat Milorada Mandića Mande podelio dirljivu poruku: Budi mi dobar, najbolji moj, vidimo se...

Novaka Đokovića
Kurir

Bila je čast poznavati takvog čoveka i glumca. Saučešće porodici", pisalo je u telegramu.

foto: Nebojša Mandić
Mande Vladan Velisavljević

Bio je lider kulturnog života. Verovao je u rekonstruisanje svoje kuće i prikupio je velika donatirska sredstva. Na takvim ljudima leži sve. Njegovu viziju ćemo uzeti kao amanet".

U Aleji zaslužnih građana: Mandu sahranjuju pored Bate i Gage

Manda će trajati zauvek. On pripada eliti glumišta, ali pre svega pozorištu 'Boško Buha'. Bio je za sve nas fantastičan, za svu decu, a najmanje za sebe. Svi znamo koliko se davao. Nećemo da verujemo u scensku smrt, mi smo glumci, mi to možemo nadmašiti. Samo ću reći: Mirno more, kapetane", rekao je reditelj Milan Karadžić.

foto: Nebojša Mandić
Miloradu Mandiću Dragan Bjelogrlić Dragan Petrović Pele Nikola Kojo Nenad Okanović Dragan Vujić Vujke Dejan Lutkić Ljiljana Stjepanović Feđa Stojanović Mirka Vasiljević Boda Ninković

Mandića


Po meni je suština da napraviš nešto što će da ostane generacijama. Ne kao uzor ili ikona, nego da bude ideja na kojoj će se posle graditi. I kao čovek i kao glumac moram da budem iskren i otvoren, nema nikakvih tajni, nema skrivenih namera. Biti licemer u ovom poslu je katastrofa.

Ili ga radiš ili ne radiš. Kad me sretne neko ko je pre dvadeset godina pratio dečju emisiju koju sam radio, prvo me zabrine koliko sam mator, a onda me vrati u to vreme kad sam bio mlad, i bude mi drago. Vidim da je i on zapamtio nešto, jer sam nesebično delio svoja iskustva sa svima", napisao je Mandić jednom prilikom o sebi.

foto: Nebojša Mandić
Kao dete bila je Mandin gost, a 25 godina kasnije pokušala da mu spase život: Pogledajte gostovanje Slobode Mićalović u emisiji "S one strane duge" (VIDEO)
makonda-tracker