Toni Cetinski: Promenio sam se zbog ćerkice

1
Pop pevač Toni Cetinski govori o tome kako je gradio harmoničan odnos sa svojom suprugom i menadžerkom Ivanom Nobilo i naglašava kako zbog božanstvenih čari roditeljstva želi da ponovo postane otac
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Četrdesetjednogodišnji hrvatski pop pevač Toni Cetinski i njegova deset godina mlađa supruga Ivana Nobilo-Cetinski, dvanaestog januara proslavili su prvi rođendan svoje ćerkice Pie. Šarmantni zavodnik koji je tokom devedesetih slamao srca pripadnica nežnijeg pola i njegova menadžerka, upoznali su se pre osam godina u Rijeci na poslovnom sastanku, što je, ujedno, bio i uvod za rasplamsavanje strasti među njima. Ljubav i emocije koje su još u prvim trenucima uzavrele, naveli su ih da nakon šestogodišnje uspešne poslovne saradnje, udruže snage i na privatnom planu. Zaljubljeni par rešio je da se venča i na taj način obaveže na večnu ljubav i poštovanje, a sveti čin obavili su u jednom dvorcu u Istri, gde su se prvi put sreli. Ćerkica je upotpunila i oplemenila njihov zajednički život, a oboje su s nestrpljenjem očekivali prvi rođendan svoje mezimice koji su proslavili uživajući u porodičnoj radosti.

- Stavili smo tortu ispred nje i zapalili svećicu, a ona je prstićima skidala  šlag. Proslavu smo organizovali u društvu naših prijatelja i kumova. U životu ništa ne planiram sam pa tako ni proširenje porodice. Ako moja supruga bude saglasna, ja sam uvek za još dece – iskreno ističe Toni kome je jedan od najsrećnijih trenutaka bio i dan kada je pre jedanaest godina dobio sina Kristijana iz braka sa tada veoma uspešnom manekenkom Antonelom Butigan.

Talentovani muzičar smatra da mu je od sudbinske važnosti bio susret s njegovom sadašnjom suprugom jer je u jednoj osobi pronašao menadžerku i predivnu životnu partnerku. Do pre godinu dana, Ivana i Toni nisu se odvajali jedno od drugog, a ona ga je pratila na koncertima čak i u poslednjim trudničkim danima. Ipak, sada kada je postala majka, njena lista prioriteta umnogome se promenila, pa danas radije ostaje kod kuće i svu pažnju usmerava na ćerkicu čije prve trenutke odrastanja ni po koju cenu ne želi da propusti.

- Formula uspešne veze ne postoji, a pogotovo u našem poslu onaj ko kaže da je ima, taj sigurno laže. Poverenje treba da bude jako i naravno da ljubav bude prisutna. I kada nije sa mnom, Ivana to zapravo jeste. Ona me poslovno potpuno podržava, a privatno odlučila je da ostane uz ćerku i da je podiže – objašnjava Toni koji je presrećan zbog takve odluke svoje životne partnerke i s radošću iščekuje zajedničke trenutke sa svojim voljenim damama.

Popularni umetnik rado ističe koliko se promenio od momenta kada je po drugi put postao otac i koliku mu sreću pričinjava njegova ćerkica.

- Promenio sam se, ali u suštini čovek se ne menja, nego se prilagođava. Nisi više sam. Kada postaneš roditelj, tek tada shvataš neke stvari i niko ranije to ne može da ti objasni – priznaje ponosni tata.

Posle niza velikih nastupa u Hrvatskoj, Toni će za Dan zaljubljenih 14. februara organizovati koncert i u Beogradskoj areni, a iako planira da publici priredi pravi spektakl, nerado govori na tu temu jer voli da obožavaocima prepusti konačan sud.

- Imam tremu pred beogradski koncert, ne toliko kako će sve to izgledati, već zbog više sile. Plašim se da neće, možda, nestati struje i da ću se zaglaviti u liftu koji treba da me spusti sa klavirom na binu, da ne zastane na pola – priča Cetinski o svojim malim strahovima i priseća se kako je za prošlogodišnji zagrebački koncert u Areni organizovao i bejbi vrtić za njegove fanove koji imaju decu, ali nemaju kome da ih ostave tokom noćnih izlazaka, što je izazvalo opšte oduševljenje.

Posebno mesto u njegovom srcu zauzima i uspomena na humanitarni koncert Hose Karerasa u decembru prošle godine u Zagrebu.

- Drugi put sam učestvovao sa Hose Karerasom na koncertu. Od njega sam mnogo naučio, kako o ponašanju na bini, tako i iza scene. Otvorio mi je puteve van granica Hrvatske. Shvatio sam da su najveći ljudi i najjednostavniji – iskren je Toni.

Ksenija Konić

makonda-tracker