Ana Ivanović: Adam me je naučio strpljenju

0
Iako se nedavno suočila sa još jednim porazom, nekadašnja najbolja teniserka sveta, Ana Ivanović, rešila je da ove sezone povrati staru slavu, u čemu je bezgranično bodri dečko Adam Skot.
foto: Guliver Getty Images
foto: Guliver Getty Images

Mada prošla godina nekadašnjoj najboljoj teniserki sveta Ani Ivanović nije donela uspeh u karijeri jer je pored povrede noge ostvarila i pad na WTA listi, usred leta je srela svoju novu ljubav, australijskog golf igrača Adama Skota. Kako je neuspeh prati i na početku 2010. godine jer je još u drugom kolu takmičenja Australia Open izgubila od Žizele Dulko i ispala, dvadesetdvogodišnja Ana uz pomoć najmilijih i svog emotivnog partnera, koji je za samo šest meseci postao njen najveći oslonac, uspeva da pronađe motiv i snagu za naredni period.

- Međusobno se podržavamo jer oboje znamo koliko je teško biti profesionalni sportista. Pružamo snagu jedno drugome kako bismo lakše prošli kroz loše periode u karijeri, i čini mi se da uspevamo u tome. Adam je sjajan mladić i obožavam da provodim vreme sa njim. Potpuno se slažemo i razumemo u svemu, a uz to me je naučio da budem strpljivija. U životu profesionalnog tenisera postoje trenuci koji su veoma teški, dani kada ne ide onako kako ste planirali. U tim trenucima lepo je znati da uz sebe imate nekog ko vas bodri iz sveg srca - kaže teniserka, koja je početkom januara po drugi put proglašena za najlepšu sportistkinju na planeti.

Ana je odlučila da nakon što je završila takmičenje na Australia Openu ostane još nekoliko dana u zemlji kengura kako bi bila uz svog dragog. Inače, za lepu teniserku ova zemlja predstavlja mesto  na kojem se uvek lepo provede. Uoči poslednjeg takmičenja tu se  gotovo mesec dana pripremala prateći i turnire svog voljenog kojem je pružala veliku podršku. Ana i Skot zajedno su od avgusta prošle godine. Mada su u početku demantovali svoju vezu, to više nisu uspevali da rade pošto su emocije među njima postajale sve jače i jače. Razlog njihove diskrecije u ljubavi krio se u tome što su oboje imali neuspehe u prethodnim vezama.

- Ana je pametna, mlada i uspešna devojka i drago mi je što imam takvu osobu pored sebe. Prošla godina mi je bila teška podjednako kao i njoj, ali smo zajedno uspeli da prođemo kroz sve neuspehe - kratko je prokomentarisao svoj odnos sa srpskom teniserkom dvadesetdevetogodišnji Adam Skot za magazin Golf.

Inače, zajedničko za slavne partnere je i to što uživaju u dugim šetnjama australijskim plažama, kao i surfingu koji je za kratko vreme postao velika Anina strast.

- U slobodno vreme volim da čitam, slušam muziku i dosta šetam, jer me to opušta. Ono što najviše volim da radim jeste da odlazim na plažu i tamo se zabavljam. Naučila sam da surfujem što mi predstavlja ogromno zadovoljstvo. Veoma sam motivisana da povratim staru snagu pa dosta treniram, tako da sada nemam mnogo vremena za privatan život - ističe Ivanovićeva koja se trenutno nalazi na dvadeset prvom mestu WTA liste.

- Nadam se da ću uskoro povratiti staru formu u kakvoj sam bila kada sam pre godinu i po dana osvojila Rolan Garos u Parizu. U poslednje vreme na teren izlazim bez očekivanja i samo uživam u igri, što je dobro. Ipak, kod sebe bih promenila to što tokom igre postajem napeta i tada počinjem da gubim - objašnjava Ana.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker