Dragica Radosavljević Cakana i Nenad Negić: Volimo se kao tinejdžeri

0
Pedesetjednogodišnja folk pevačica Dragica Radosavljević Cakana i njen pet godina stariji suprug Nenad Negić, otkrivaju tajnu svoje ljubavi koju i posle petnaest godina braka svake noći slave uz vino i romantičnu večeru
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Petnaestogodišnji skladan brak folk pevačice Dragice Radosavljević Cakane i njenog supruga Nenada Negića, najbolji je dokaz da ljubav s godinama ne jenjava, nego je iz dana u dan sve jača. Od trenutka kada su se prvi put sreli, zaljubljeni partneri delili su sve radosti i nedaće. Odmah  su shvatili da su ceo život čekali jedno na drugo, kao da prethodno nisu ostavili po jedan brak iza sebe. Učesnica nedavno okončanog rijaliti šou- programa Farma, u svim životnim situacijama oslanja se na svog voljenog muškarca, od kojeg se nikada ranije nije odvojila na tri meseca.

- Gledano s ove distance na moje učešće u Farmi, ne mogu da kažem kako nisam zadovoljna jer sam znala da ću po povratku kući imati potpuno razumevanje i podršku supruga Nenada i to mi je davalo snagu. Nisam radila ništa što ne bih i da je on bio pored mene. Bilo mi je veoma teško što smo bili toliko  razdvojeni jer nam se to ranije nije dešavalo. Kada sam izašla napolje, on je stajao na kapiji imanja i suze su mi same krenule, a najviše me je iznenadilo što se i Nenad rasplakao. Poleteli smo jedno drugom u zagrljaj i moram priznati da je to jedan od najemotivnijih trenutaka u mom životu – kaže Dragica koja će uskoro za Grand produkciju objaviti album Ključ ljubavi.

Trenutak kada su se pre deceniju i po upoznali, bio je dovoljan da se zaljube toliko snažno da ponovo krenu da se osećaju, ali i ponašaju kao tinejdžeri. Cakana smatra da je njen suprug mnogo zaslužniji za uspeh njihove veze jer iz godine u godinu iznova uspeva da osvoji pevačicino srce.

- Karakterom smo vrlo različiti, on je tolerantniji, a ja temperamentnija.

Ipak, oboje izuzetno volimo život i uživamo u njemu što više možemo. Često izlazimo u grad, pijemo dobro vino i provodimo se sa društvom do ranih jutarnjih časova. Ljubav je naš glavni pokretač i ne krijemo da se u svakom smislu osećamo kao srednjoškolci. Iako smo baka i deka, to nas ne sputava da uživamo jer smo oboje vrlo vesele prirode i sve lako okrenemo na šalu. Nenad zna da sam veliki zaljubljenik u cveće pa mi svakodnevno, kada završi s poslom i krene kući, donese buket ruža ili kala. On je džentlmen starog kova pa mi često priređuje razna iznenađenja i romantične večere, odabere flašu šampanjca i sam, na primer, spremi salatu od morskih plodova  – otkriva Dragica.

Oboje smatraju da je to što imaju po jedan brak iza sebe doprinelo da shvate kako su stvoreni jedno za drugo i da će ostati zajedno dok ih smrt ne rastavi. U porodičnoj kući u Sremčici, uživaju u svakom zajedničkom minutu verujući da je starost najlepša kada pored sebe imaš voljenu osobu.

- U prethodnim brakovima naučili smo mnogo toga pa nam je sada sve lakše, a i umemo da cenimo jedno drugo na vrlo lep način. Ona je žena mog života, to sam shvatio onog trenutka kada su nam se prvi put sreli pogledi. Tada sam se zakleo da ću je čuvati od svega i svakoga pa mi zbog toga, između ostalog, ne pada teško ni da joj svako jutro skuvam kafu. Radni dan mi traje do sedamnaest časova, a onda ona postaje centar mog sveta. Trudim se da je svojim postupcima uvek razveselim i pomognem joj kad god mogu. Mi u svakom pogledu sjajno funkcionišemo, a najlepše nam je kada sa dobrim društvom odemo u neki restoran ili klub i pevamo slaveći našu ljubav. Ne smeta mi šta god da ona uradi, volim je i njena sreća mi je oduvek bila na prvom mestu – kaže pedesetjednogodišnji Nenad koji radi kao pravni savetnik u Vladi Srbije.

- Nama je svakodnevno godišnjica, svako veče palimo sveće, sipamo šampanjac, večeramo i posmatramo vatru u kaminu. Ponekad, kada sam neraspoložena, Nenad je tu da mi pomogne da to preguram, nije mu teško ni da kaže izvini i onda kada zna da nisam u pravu. Nikada ga ne bih prevarila, a sigurna sam da ne bi ni on mene, prosto ne dajemo povoda jedno drugom za takve stvari i razmišljanja jer smo dovoljni sami sebi. Ne mogu da zamislim život bez njega, a ni mojih unuka Uroša i Dunje, kao i ćerke Maje – zaključuje atraktivna pedesetjednogodišnja pevačica.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker