Katarina Žutić: Razvod nije prijatna stvar

0
Glumica Katarina - Kaja Žutić za Story govori o svojim poslovnim projektima i priznaje da joj nije nimalo prijatno što se mediji bave njenim razvodom od biznismena Aleksandra - Saše Lazarevića
foto: Story press
foto: Story press

Nova godina donela je i mnogo promena u život temperamentne glumice Katarine - Kaje Žutić. Baš kao što je u jesen 2006. godine iznenadila javnost svojom udajom za grafičkog dizajnera i uspešnog  biznismena Aleksandra - Sašu Lazarevića, tako je i vest o njenom razvodu prošle nedelje, neposredno pred premijeru predstave Kosa koja je zakazana za 3. februar u Ateljeu 212, odjeknula u medijskim krugovima. Budući da pričama iz privatnog života nikada nije sakupljala poene u javnosti, ostavši dosledna sebi, lepa umetnica je za Story prokomentarisala kako podnosi tekstove o svom razvodu.

- Ne čitam novine, ali tu temu bih povezala sa predstavom Kosa i antiglobalističkom pričom koju taj komad obrađuje. Velike korporacije prave ratove da bi zaradile, a one manje zarađuju na tuđim nesrećama. Zato sada nije goruća tema to što imam premijeru predstave, već da li sam se razvela. Pošto razvod sigurno nikome nije prijatan, eto primera da se radi o zarađivanju na tuđoj nesreći jer mi to pitanje niko ne postavlja iz empatijskih razloga, već samo zato što će se novina bolje prodati ako budem pričala o sopstvenom razvodu - kaže Katarina za Story i objašnjava da komad Kosa brak ne posmatra kao malograđansku instituciju.

- Tema predstave smeštena je u današnjicu i govori o borbi mladih i osvešćenih ljudi protiv globalizma. Komad ujedno nudi rešenja protiv korporacija koje zarađuju novac na tuđoj nesreći, počevši od prodaje novca zemljama trećeg sveta. On govori o prerastanju hipi pokreta u antiglobalistički pokret. Tumačim lik trudne devojke Dženi koja se bori za budućnost mladih naraštaja. Trudi se da promeni postojeći svet kako bi njeno dete živelo pod drugačijim okolnostima. Samim tim ona iskazuje svoje borbene stavove prema multinacionalnim kompanijama jer u stvari nije bitno malograđansko shvatanje braka kao institucije, nego bi trebalo voditi računa o detetu koje će se roditi i koje će takođe živeti u tom svetu - kaže popularna umetnica i otkriva koliko u aktuelnoj životnoj situaciji ima elana za nove radne pobede, kao i da li sa istim žarom igra u premijerama i svakom sledećem izvođenju predstave.

- Moj entuzijazam i elan nisu bitni u teškim situacijama. Uvek se trudim da budem pravi profesionalac, bez obzira na to da li u nekoj predstavi igram prvi put, ili se radi o ponovljenom izvođenju - iskrena je ćerka bardova domaćeg glumišta, žive legende Svetlane - Cece Bojković i pokojnog Miloša Žutića. Osim nove predstave Kaju uskoro očekuje i premijera filma Mit o Sizifu, kojoj se takođe raduje.

- Nažalost, nisam imala prilike da vidim snimljen materijal, ali mi je tekst izuzetno zanimljiv i u filmu igram Malog Princa. Na snimanju sam uživala jer sam radila sa svojim prijateljima. Reč je o interesantnom i artificijelnom filmu koji će se mnogima dopasti  - opisuje Katarina i ne haje za činjenicu da u ovom trenutku domaću javnost najviše intrigiraju razlozi njenog rastanka od Saše.

Inače, Katarina se udala 8. oktobra 2006. godine, neposredno pred proslavu svog  34. rođendana, i svoje najbliže tada je iznenadila pozivom na svadbeno veselje šesnaest dana ranije. Katarinu je tog leta na novu ljubav inspirisao ponovni susret sa Sašom, njenom prvom simpatijom iz detinjstva. Iako su im se putevi pre više od dve decenije razišli, iznenadni susret ih je tada ponovo spojio pa su samo nekoliko nedelja kasnije odlučili da svoju vezu krunišu brakom i venčaju se u topčiderskoj crkvi Svetog Petra i Pavla. Ipak, tekuću godinu lepa glumica otpočela je kao solerka, ostavivši iza sebe brak sa Lazarevićem i pamteći samo lepe stvari iz nihovog nekada skladnog emotivnog odnosa.

Nikola Rumenić

makonda-tracker