Tijana Milošević i Zoran-Kiki Caušević: Naš maleni, budući pijanista

Violinistkinja Tijana Milošević i njen suprug, perkusionista Zoran-Kiki Caušević, osmog januara dobili su drugo dete, sina Arena, kojeg je ponosni stariji brat Aljoša dočekao s osmehom na licu
0
1 / 2 Foto: Vladimir Šporčić

Ponosnim supružnicima, violinistkinji Beogradske filharmonije Tijani Milošević i njenom suprugu, perkusionisti Zoranu-Kikiju Cauševiću, početak 2010. godine doneo je veselje i radost jer su se 8. januara po drugi put u životu ostvarili u najvažnijim životnim ulogama roditelja. Ponosna mama je u Gradskoj bolnici prirodnim putem i uz epiduralnu anesteziju na svet donela preslatkog dečaka Arena, koji je na porođaju bio težak tri kilograma i dugačak pedeset tri centimetra. Budući da  su pre skoro tri godine dobili sina Aljošu, Tijana se ni u jednom trenutku nije plašila porođaja.

- Iako je beba rođena čak mesec dana pre zakazanog termina i malo je sitnija, sve je prošlo u najboljem redu. Poslednjih nedelja puštala sam sinčiću muziku i mislim da je on to čuo pa kada sam ga ugledala, imala sam osećaj kao da se već poznajemo – ushićeno kaže Tijana.

- Do samog čina porođaja bila sam aktivna trudnica, dosta sam se kretala, tako da mi porođaj nije predstavljao veliki problem. Beba je preslatka, ima dugačke prstiće i verujem da će biti pijanista – srećna je Tijana koja se sa svojim suprugom dugo dogovarala oko izbora imena za naslednika.

- Čim smo u četvrtom mesecu saznali da ćemo ponovo dobiti sina, počeli smo da smišljamo ime za bebu, a u moru običnih, odlučili smo se za ime Aren, što na starogrčkom znači dečak. Ime je potpuno neobično i brzo smo se oko toga složili – kaže ponosni otac kome uprkos velikoj želji, zbog epidemije svinjskog gripa nije bilo dozvoljeno da prisustvuje porođaju.

- Prisustvovao sam Aljošinom rođenju i zaplakao sam od sreće kada sam ga ugledao, ali ovog puta nisam mogao da budem uz Tijanu i to mi je vrlo teško palo. Sva sreća pa je porođaj protekao bez ikakvih komplikacija. Ponovo sam osetio nalet pozitivne energije koji mi je pomogao da zajedno sa dvogodišnjim Aljošom uredim sobu za njegovog mlađeg brata – kaže Kiki kome je maleni Aren treće dete, budući da iz prethodnog braka ima sina Nikolu.

Iako je beba vrlo mala, već je počela da podseća na Zorana, što muzičaru pričinjava ogromno zadovoljstvo.

- Kada je prvi put ugledala Arena, supruga mi je rekla da podseća na mene, a onda sam se i sam u to uverio kada mi je poslala njegovu fotografiju putem mobilnog telefona. To me vrlo raduje, pošto je stariji sin isti mama – ističe muzičar.

Najsrećniji je, ipak, dvogodišnji Aljoša koji je kao najlepši novogodišnji dar dobio brata s kojim će moći da se igra i provodi lepe trenutke.

- Činjenica da je dobio brata, navela je našeg Aljošu da ceo dan bude srećan. Kada smo zajedno otišli u porodilište da odnesemo stvari koje su neophodne Tijani i bebi, medicinska sestra nam je preko stakla pokazala sitnog dečaka i Aljoša je s nevericom prvo gledao u njega pa u Tijanin stomak, a na licu mu je bio samo osmeh – kaže Zoran koji je dolazak na svet sinčića proslavio istog dana u kafe baru Trandafilović u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Miljana Aksić

makonda-tracker