Džoni Dep: Nisam seks simbol

0
Tokom trodnevne posete Mećavniku, jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca Džoni Dep oduševio je sve svojom skromnošću, ali i neverovatnim šarmom kojim je prisutnima plenio pažnju.
foto: Dragan Teodorović Zeko
foto: Dragan Teodorović Zeko

Boravak slavnog holivudskog glumca Džonija Depa u Drvengradu na Mećavniku, povodom trećeg Kustendorf filmskog i muzičkog festivala, u potpunosti je zaokupio domaću javnost. Tokom tri dana koja je proveo  u Srbiji, Dep je uživao u druženju sa obožavaocima, degustiranju domaće šljivovice i piva, ali i zvucima trube uz koje je dočekao Srpsku novu godinu. Iako su za njega na Mećavniku bili obezbeđeni posebni uslovi, on ih nijednog trenutka nije koristio. Naime, spavao je u kući svog prijatelja i domaćina, priznatog reditelja Emira Kusturice, a u kafanama je isključivo sedeo za šankom sa ostalima ignorišući rezervisane separee. Tokom prve radionice za studente bez ustezanja je prihvatio ulogu konferensijera, i svima, kojima je to bilo potrebno, dodavao je mikrofon. Ovom prilikom, Džoni je u razgovoru samo za Story potkrepio mišljenje da je skroman.

- Sebe ne smatram seks simbolom jer znam da ima mnogo seksepilnijih glumaca od mene. Ukoliko bih mogao da izbegnem da se ujutro pogledam u ogledalo dok držim četkicu za zube i to bih učinio. Pogotovo ne volim da gledam sebe u filmovima - započinje miljenik publike koji je u našu zemlju doputovao samo zbog reditelja kultnog filma Arizona dream snimljenom još 1993, kada je i počelo njihovo veliko prijateljstvo.

- Radujem se ponovnoj saradnji sa Emirom i projektu Pančo Vilja. Ipak,  imam veliku tremu jer znam kakvu energiju ima Kusturica pa se nadam da na snimanju ništa neću zabrljati. Inače, on za mene nije samo poslovni saradnik, već i prijatelj i brat sa kojim sam proveo mnogo lepih trenutaka u raznim životnim situacijama. Ne isključujem mogućnost da zbog toga postanem i građanin malog grada Mećavnik - kaže Džoni, čiji je život protekle nedelje u potpunosti zavisio od Kusturice.

- Sa Emirom sam uvek opušten, mnogo mu verujem, pa sam pristao i da me doveze helikopterom iz Beograda do Drvengrada. Kada sam već na to pristao, nisam mogao ništa da promenim, niti da paničim. Međutim, Emir je bio odličan i sjajno je pilotirao helikopterom. Da mi je neko ranije pričao da će ove reči izaći iz mojih usta, nikada mu ne bih poverovao - priča poznati glumac, koji je očaran ljudima i atmosferom u Srbiji.

- Oduševljen sam nacionalnim specijalitetima i šljivovicom koja doprinosi posebnoj atmosferi. Jedan od najzanimljivijih detalja bio je doček Srpske nove godine, iako mi nije bilo jasno zašto se svi u ponoć ljube tri puta. Opčinjen sam lepotom žena u Srbiji, imaju unutrašnju, a ne porcelansku lepotu. Zaboravio sam da takve žene igde u svetu postoje. Ovi predeli sa svojom arhitekturom i duhovnom lepotom naročito su inspirativni za filmadžije - kaže Dep koji se nije odvajao od svetski priznatog reditelja koji uvek sa osmehom prepričava kako su zvaničnici pre gotovo dve decenije doživljavali tada mladog i talentovanog glumca.

- Početkom devedesetih imao sam ideju da pravim filmski festival na Jahorini pa sam sa Depom otišao kod tadašnjeg ministra Bosne i Hercegovine. Međutim, on nas je ostavio da ga sat i po čekamo u ledenom hodniku. Kada se vratio, sa podozrenjem je pogledao Džonija, kao da je jedan od mojih Cigana. Dep se tada prehladio, a izlečila ga je moja majka raznim čajevima koje je bespogovorno pio - prisetio se Emir.

Tokom boravka u Srbiji holivudskom glumcu Džoniju Depu nije se pridružila njegova partnerka, pevačica i glumica Vanesa Paradi, sa kojom je, nakon burne četvorogodišnje romanse sa jednom od najplaćenijih manekenki Kejt Mos, otpočeo vezu 1998. godine. Skladni par se ubrzo nakon upoznavanja preselio u Francusku gde žive na privatnom ranču daleko od očiju javnosti, ali i na ostrvu u okviru Bahamskog arhipelaga. Imaju dvoje dece, desetogodišnju ćerku Lili Rouz Melodi Dep i sedmogodišnjeg sina Džona Kristofera Depa.

- Moja supruga i ja vodimo sasvim običan život. Nismo opterećeni slavom i ne izigravamo nikakve zvezde. Trudimo se da svoju decu izvedemo na pravi put i osposobimo ih za sve ono što ih u budućnosti čeka - kaže Dep.

Moni Marković

makonda-tracker