Spice Girls na daskama koje život znače

0
Ponovo okupljene članice slavnog britanskog benda Spice Girls spremaju mjuzikl koji će se baviti njihovim usponom preko trnja do zvezda

Džudi Krejmer, producentkinja svetskog pozorišnog i filmskog hit mjuzikla Mamma Mia, čiju teatarsku izvedbu će domaća publika imati prilike da pogleda tokom jula u Beogradskoj areni, počela je sa radom na novom projektu čije će protagonistkinje biti slavne Spajsice.

Mjuzikl Viva Forever, nazvan prema ultimativnom hitu ove grupe, obuhvatiće celokupnu biografiju članica benda na njihovom putu ka uspehu, od odrastanja u siromaštvu predgrađa, udruživanju, prvim hitovima, usponima i padovima, razlazima i ponovnim okupljanjima. Pošto su prodale više od 55 miliona ploča, Spice Girls su stekle titulu globalnog fenomena, čiji uspeh do sada nijedan ženski sastav nije ponovio.

Predstava bi, kako je planirano, premijeru trebalo da doživi u naredne dve ili tri godine u Londonu, a još nisu izneti svi detalji oko toga da li će u projektu učestvovati baš sve ikone girl power pokreta.

Vera Rakić

makonda-tracker