Priželjkuje da se priključi SPC

Marko Bulat želi da postane pop: Odmah bih zamenio mikrofon svešteničkom mantijom (FOTO)

0
Poznati folker Marko Bulat rekao je kako priželjkuje da se priključi Srpskoj pravoslavnoj crkvi, te da bi obukao mantiju iz dubokih ubeđenja. Kaže da sve u životu radi iz ubeđenja, i da se trudi da živi ispravno...
foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić
Marko Bulat
Kurir

Odmah bih zamenio mikrofon svešteničkom mantijom, bez razmišljanja. Svašta se danas događa u crkvi, ali ja bih obukao mantiju iz dubokih ubeđenja. Sve u životu radim iz ubeđenja i trudim se da živim ispravno", kaže Bulat.

Jovanom Purićem

Marko Bulat: Budi bezazlen kao golub i mudar kao zmija

Vladika Jovan bio mi je profesor tokom trogodišnjeg studiranja na akademiji, a sećam se da me je jednom čak izbacio jer sam ga pitao nešto bez odobrenja. Baš je bio strog. Sada sam došao na konsultacije zbog master rada koji pripremam.

Reč je ikoni 'Ratovanje i svetost', u čijem centralnom delu se nalazi Miloš Obilić, koga inače nema na ikonama, osim u Hilandaru. Veoma sam uzbuđen", rekao je Bulat, koji je 2013. godine diplomirao ikonopisanje na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju.

foto: Aleksandar Jovanović
Od zlata ikona



Marko

Oslikavao crkvu


U okviru praktičnog i diplomskog rada imao sam tu čast da prvi put u životu živopišem crkvu. U pitanju je crkva u Krupnju posvećena Vaznesenju Gospodnjem, a kompozicije koje sam slikao nalaze se u oltarskom delu", ponosno je tada ispričao nekadašnji kralj splavova.

makonda-tracker