Brega komponuje za Evrosong

0
Goran Bregović komponovaće tri numere i odabrati izvođača koji će predstavljati Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Oslu, a koja će pesma biti pevana u Norveškoj odlučiće sms glasovim gledaoci RTS-a.

Stručni žiri Radio-televizije Srbije odlučio je da autor numere koja će predstavljati Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije ove godine bude Goran Bregović. Slavni muzičar ima zadatak da komponuje tri pesme i odabere izvođača koji će u maju putovati u Oslo, a koja će od te tri numere učestvovati na takmičenju, odlučiće gledaoci SMS glasovima, tokom specijalne emisije koja će uživo biti emitovana na RTS-u 27. februara ili šestog marta.

- Ovo je stres koji meni nije potreban, ali se ovakve stvari u životu ne odbijaju. Ne mogu da obećam uspeh, ali obećavam da ću dati sve od sebe – rekao je Brega, koji će na maloj audiciji, na koju će pozvati desetak pevača, odlučiti ko će izvoditi njegove kompozicije za Evrosong.

Takmičenje za Pesmu Evrovizije ove godine se odvija u Oslu, u Norveškoj, od 25. do 29. maja, a u konkurenciji je 39 zemalja, tri manje nego prošle i četiri manje nego 2008. godine, kada je domaćin Evrosonga bio Beograd.

 

makonda-tracker