icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Pravi borac

Bata Živojinović posle amputacije: Porodica se priprema da otkrije slavnom Valteru detalje operacije... (FOTO)

Podeli:

  • 26
Prema rečima dobro obaveštenih izvora iz KBC Dedinje, porodica Velimira Bate Živojinovića priprema se da mu saopšti da je operacija, koja je urađena u petak, bila neophodna zbog akutne gangrene, jer bi u suprotnom mogao da umre...
foto: Aleksandar Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović
Batu Živojinovića pripremaju da mu saopšte da je amputacija dela leve noge bila neophodna kako bi preživeo, piše Kurir. Protezu će dobiti sledećeg meseca...

Bata nije svestan šta ga je snašlo. Zasad mu je zdravstveno stanje stabilno i polako se budi iz narkoze.

Opasnost je nastala kad je dobio visoku temperaturu. Lekari nisu smeli da rizikuju i uz saglasnost porodice uradili su amputaciju dela leve noge.

Živojinović je jak, dobro je podneo operaciju. Trenutno je u šok-sobi. Porodica i hirurzi tek će mu reći da mu je gangrena ugrozila život i da je amputacija bila neophodna", kaže izvor.

Velikan srpskog glumišta će već sledećeg meseca dobiti protezu.

Lula Živojinović: Moj Bata vodi najtežu bitku

Ako s njegovim zdravljem bude bilo sve u redu, moći će da hoda pomoću proteze", kaže izvor iz bolnice.

Batina supruga Lula svakodnevno posećuje muža i konstantno je na telefonskoj vezi s lekarima koji brinu o njemu. Ona veruje da će legendarni glumac ozdraviti i da će bar upola biti onaj stari. Ni jučerašnji dan nije prošao, a da ga Lula nije obišla.
 
foto: Nebojša Mandić

Bata je odlično!" rekla je na ulazu u institut, a potom je ćerki Jeleni, koja je u petak doputovala s Kube, u hodu poručila:

I ovo će izdržati!"

Jelena je raspoloženo rekla da se glumac bolje oseća:
 
foto: Nebojša Mandić

Tata je dobro. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Svestan je i bolje je."

Na pitanje da li je Bata svestan da mu je amputiran deo noge, odgovorila je:

Pa, ja mislim da se to ne govori drugi dan posle operacije."
 

Batin sin Miljko veruje da će se njegov otac izvući.

Bata je borac, najveći koga poznajem. Uz takve ljude se ide u rat i rešavaju se najveće nevolje. Siguran sam da će sve ovo da pobedi", kaže Miljko.

Batina unuka Dina Živojinović danas stiže iz Pariza u Beograd.

Radujem se našem susretu kao i uvek i ne sumnjam da će moj deda izgurati i ovu borbu do kraja! Rekao mi je da se vratim što pre jer nisam završila da zasadim sve cveće i da nađem drveće za baštu u vikendici u Koraćici, kao što sam obećala. Samo me zeza! Ali u redu, opraštam mu jer i ja njega smem da zezam.

Sve je ovo deo života i ja čvrsto verujem lekarskom konzilijumu. Prosto je neverovatno kako je uspeo da prebrodi krize s visokim vrednostima šećera i kreatinina.

Svi vitalni organi su mu bili ugroženi - mozak, srce, bubrezi i pluća. Svi rezultati su mu se vratili u normalu i porodica, kao i tim lekara nadaju se da će Bata i ovu bitku dobiti", rekla je Dina.

Inicijalizacija u toku...