Pravi borac

Bata Živojinović posle amputacije: Porodica se priprema da otkrije slavnom Valteru detalje operacije... (FOTO)

0
Prema rečima dobro obaveštenih izvora iz KBC Dedinje, porodica Velimira Bate Živojinovića priprema se da mu saopšti da je operacija, koja je urađena u petak, bila neophodna zbog akutne gangrene, jer bi u suprotnom mogao da umre...
foto: Aleksandar Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović
Batu Živojinovića
Kurir

Bata nije svestan šta ga je snašlo. Zasad mu je zdravstveno stanje stabilno i polako se budi iz narkoze.

Opasnost je nastala kad je dobio visoku temperaturu. Lekari nisu smeli da rizikuju i uz saglasnost porodice uradili su amputaciju dela leve noge.

Živojinović je jak, dobro je podneo operaciju. Trenutno je u šok-sobi. Porodica i hirurzi tek će mu reći da mu je gangrena ugrozila život i da je amputacija bila neophodna", kaže izvor.



Lula Živojinović: Moj Bata vodi najtežu bitku

Ako s njegovim zdravljem bude bilo sve u redu, moći će da hoda pomoću proteze", kaže izvor iz bolnice.

Batina Lula
foto: Nebojša Mandić

Bata je odlično!" rekla je na ulazu u institut, a potom je ćerki Jeleni, koja je u petak doputovala s Kube, u hodu poručila:

I ovo će izdržati!"

Jelena
foto: Nebojša Mandić

Tata je dobro. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Svestan je i bolje je."

Bata

Pa, ja mislim da se to ne govori drugi dan posle operacije."
 

Batin Miljko

Bata je borac, najveći koga poznajem. Uz takve ljude se ide u rat i rešavaju se najveće nevolje. Siguran sam da će sve ovo da pobedi", kaže Miljko.

Dina Živojinović

Radujem se našem susretu kao i uvek i ne sumnjam da će moj deda izgurati i ovu borbu do kraja! Rekao mi je da se vratim što pre jer nisam završila da zasadim sve cveće i da nađem drveće za baštu u vikendici u Koraćici, kao što sam obećala. Samo me zeza! Ali u redu, opraštam mu jer i ja njega smem da zezam.

Sve je ovo deo života i ja čvrsto verujem lekarskom konzilijumu. Prosto je neverovatno kako je uspeo da prebrodi krize s visokim vrednostima šećera i kreatinina.

Svi vitalni organi su mu bili ugroženi - mozak, srce, bubrezi i pluća. Svi rezultati su mu se vratili u normalu i porodica, kao i tim lekara nadaju se da će Bata i ovu bitku dobiti", rekla je Dina.

makonda-tracker