inspiracija

Glumac Goran Navojec: Zbog Dragana Nikolića sam upisao glumu...

0
Hrvatski glumac Goran Navojec objasnio je ko ga je podstakao da postane glumac...
foto: Instagram
foto: Instagram

Glumci čuvenog satiričnog pozorišta „Kerempuh“ iz Zagreba dočekani su ovacijama u Ateljeu 212, a našoj publici prikazali su kultni komad „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. 

Zabranjivani klasik Ive Brešana, napisan davne 1965, dočarao je priču o političaru Mati, koji opstaje na vlasti u svakom dobu, a tumači ga regionalna filmska zvezda Goran Navojec.

Goran Navojec nema vremena za predah 

Predstava se igra godinama jer je uspela da spoji Šekspira i jedan narodni jezik iz Dalmatinske Zagore. Politička dimenzija je uvek moderna, a dodali smo joj samo Fortinbrasov monolog iz „Hamleta“. Političari i danas govore da će promeniti svet i da će njihova vladavina doneti mir", objašnjava Navojec.

Hrvatski glumac nije iznenađen reakcijom beogradske publike, a otkriva nam da je upisao glumu zbog Dragana Nikolića.

U našem poslu Nikolić je neko zbog koga se upisuje akademija. Svuda glumci na svetu cene svoje bardove. Od njih se uči o životu, a ne samo o glumi i zanatu. On je mene podstakao da se bavim ovim poslom. Moji roditelji su želeli da budem lekar. A sada se mama i tata hvataju za glavu jer su oba sina otišla u glumce" - iskren je Goran.


On je ponosan na saradnju s Ljubišom Samardžićem, Draganom Bjelogrlićem i Srđanom Dragojevićem, kao i na angažman u ostvarenju „Nemoguća misija“, gde mu je partner bio Tom Kruz.

 

makonda-tracker