Ana Ivanović: Podrška dečka i porodice

0
Slavna srpska teniserka nedavno je na svom zvaničnom sajtu objavila kolumnu koju je pisala sa Sunday Herald Sun, a honorar će uplatiti za UNICEF
Foto: Zira
Foto: Zira

Početak sezone je bio uzbudljiv. Ne mogu da opišem koliko mi je proteklih meseci nedostajalo takmičenje. Ovo mi je bila najduža pauza između sezona i jednostavno nisam mogla da dočekam da ponovo izađem na teren. Na Brisbane International sam otišla bez ikakvih očekivanja, jer nije bilo moguće znati kako ću da igram posle tri meseca pauze. Zadovoljna sam kako sam napredovala, mada sam razočarana svojom igrom protiv Žastin u polufinalu. Žastin je sjajna teniserka; to što su ona i Kim Klajsters igrale u finalu pokazuje da je moguće imati dugu karijeru ako je pravilno vodite – njih dve su obe u kasnim dvadesetim. Mislim da se ja neću povući iz tenisa, a posle se vratiti. Iako ni jednu od njih ne poznajem dobro, mislim da ipak mogu da razumem zašto su se vratile: vole da se takmiče. Turnir je bio savršena priprema za gren slam, pošto sam iskusila skoro svaku situaciju u meču. Mislim da će mi to pred odlazak u Melburn pomoći kod nervoze koja je prisutna u mečevima. U Brisbejnu sam se jako lepo provela i van terena. Moj menadžment tim nije bio ovde, ali su zato bili moja cela porodica, moji treneri i moj dečko Adam Skot.  Na mnogo načina je bilo kao na Vimbldonu, gde mnogi igrači umesto odsedanja u hotelima iznajmljuju kuće: bila sam u stanu i mogla sam da se opustim mnogo više nego da sam bila u hotelu.

Uživala sam u maminom kuvanju i opuštanju uveče, uz knjigu ili film. Film Sliding Doors me je fascinirao. Sviđa mi se ta ideja o sudbini i da se sve dešava sa razlogom. Sanjam o tome da ću jednog dana osvojiti Australian Open, ali znam da to nema nikakve veze sa sudbinom, već sa napornim radom i igranjem odličnog tenisa.

Više uživam u turnirima kada je ceo moj tim sa mnom, jer se sjajno zabavljamo a to mi pomaže da se opustim i da ne razmišljam toliko o tenisu. Ove nedelje sam uradila sve kako bih bila sigurna da sam dobro pripremljena, ali sam mnogo bolje uspela da skrenem misli sa tenisa jer sam dosta vremena provodila sa Adamom i sa mojom porodicom, i mislim da mi je to pomoglo. Adamova podrška mi pomaže: mi razumemo kroz šta onaj drugi prolazi u našim sportovima.

Radujem se ponovnom izlasku na teren u Melburn, ali prvo na treningu moram da radim na nekoliko stvari!

makonda-tracker