Bajaga i Instruktori u Sarajevu, Skoplju, Ljubljani...

1
Bajaga i Instruktori i u 2010. godini nastavljaju do sada izuzetno uspešnu slavljeničku turneju povodom 25 godina benda, a u planu su do njenog kraja veliki koncerti u još nekoliko glavnih ex-Yu gradova
Foto: Story arhiva
Foto: Story arhiva

- Turneja traje do aprila. Ostalo nam je još da sviramo od većih gradova u Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Ljubljani. Uz to sigurno do kraja godine stiže novi album. Imam imam nekoliko pesma i radim na još nekim - kaže Momčilo Bajagić za sajt agencije Long Play.

Simbolično, turneja bi trebalo da se završi u aprilu, pošto je u tom mesecu 1984. godine Bajaga održao prve samostalne koncerte u Zagrebu i Beogradu.

Turneja povodom 25 godina od prvenca Pozitivna geografija (1984) krenula je proletos u Severnoj Americi, prošla je kroz region, a kulminirala je krajem novembra u dve ispunjene dvorane Dražen Petrović u Zagrebu (više od 10.000 ljudi) i sa tri prednovogodišnja koncerta u punom beogradskom Sava centru (više od 10.000 ljudi).

Pojedinosti o datumima i prostorima održavanja koncerata u Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Ljubljani biće saopšteni uskoro, a u međuvremenu Bajaga i Instruktori prve nastupe u 2010. godini imaće 12. januara u Velikoj sali Narodnog pozorišta Toša Jovanović u Zrenjaninu, a potom 13. januara na dočeku Srpske nove godine na gradskom trgu u Leskovcu.

makonda-tracker