icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

U Bitef teatru

GAMMA CAS: Tekst nastao tokom jedne noći sećanja, zapisivanja, viđenog i doživljenog... (FOTO)

Predstava GAMMA CAS bavi se identitetom mladog čoveka skrojenog po različitim uzusima, od različitih nasleđenih zabluda i pobeda, koje su u stalnom klinču, sudaru, sa slikom i likom savremenog, mladog, "svetskog čoveka"...
foto: Ana Stojakov
foto: Ana Stojakov
Živeti u Srbiji, na primeru ove predstave vidimo, znači živeti šizofreni identitet, skrojen od tradicionalno epskog, lirsko mitskog i poražavajućeg dnevno političkog.

Odrastati u zemlji omeđenoj viznim režimom, zatim u zemlji u tranziciji, živeti u redu za "other passports" i istovremeno živeti na rubu ujedinjene pa razjedinjene Evrope, čiji smo tradicionalno neodvojivi i nepripadajući deo – istovremeno, znači živeti u stalnom formulisanju svoga jastva, iznova i ponovo.
 
foto: Ana Stojakov
Gledamo pozorišnu priču o devojčici iz Srbije, koja kreće u susret svetu, Evropi, te o prelasku svih administrativnih i ličnih granica koje je čekaju na tom putu.

Razapeta između ličnog, porodičnog, političkog i kulturnog, ona kroji i prekraja svoj psihološki portret, u potrazi za identitetom koji miri ove drevne i dnevne neusklađenosti i nerešivosti.

GAMMA CAS je predstava o pisanju, o prirodi pisanja. Ona je tekst nastao tokom jedne noći sećanja i zapisivanja, viđenog i doživljenog.
 
foto: Ana Stojakov
Struktura ove predstave pored raznobojne igre glumaca nudi još i izvanrednu muziku, koju živo izvode naši najbolji jazz muzičari, što zapravo omogućava stalno novu i novu zvučanjsku i značenjsku formu.

Omogućava stalni novi i novi život ovoj predstavi. Ona je dakle, baš kao identitet, u toku i promenljiva.
 
foto: Ana Stojakov
Pogledajte GAMMA CAS 11. aprila 2016. godine u 20 sati u Bitefu.

Milena Bogavac

GAMMA CAS

Skica za intimnu mapu sveta

Igraju: Dara Rančić, Aleksandra Veljković, Janko Cekić, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Uroš Novović, Uroš Mladenović.

Režija: Jelena Bogavac