Siniša Mihajlović: Naslednike stalno darujem

0
Šef stručnog štaba FK Katanija Siniša Mihajlović praznike će provesti sa suprugom Arijanom i petoro dece na njihovoj omiljenoj italijanskoj planini Kortini, gde je svojim najmilijima podario brojne poklone
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Slavni četrdesetogodišnji fudbalski as Siniša Mihajlović sa svojom suprugom Arijanom, ćerkama Viktorijom i Virdžinijom i sinovima Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, provešće novogodišnje praznike na omiljenoj planini u Italiji, Kortini. Zbog brojnih obaveza koje ima u klubu Katanija, gde od početka decembra obavlja funkciji šefa stručnog štaba, jedan od najuspešnijih srpskih fudbalera ikada biće sprečen da u vreme praznika poseti i rodnu zemlju. Međutim, Sinišu ni posao nije sprečio da pripremi iznenađenja za svoje voljene naslednike koje će obradovati raznim đakonijama. Mada je njegova najstarija ćerka Viktorija odavno prestala da veruje u bajke, ona tu tajnu zajedno sa roditeljima čuva od svojih mlađih braće i sestara koji i dalje uoči praznika pišu pisma omiljenom dečjem dobročinitelju Deda Mrazu, a Arijana i Siniša ih spremno ispunjavaju. U domu Mihajlovića praznuje se još od 25. decembra, budući da slave njima tri važna datuma - katolički Božić, pošto je Arijana poreklom iz Italije, Novu godinu, a potom i pravoslavni Božić.

- Nekoliko dana pre katoličkog Božića, kao i taj praznik, proveo sam sa porodicom u italijanskom zimskom odmaralištu Kortini, ali sam već 26. decembra bio primoran da se vratim u Kataniju kako bih završio poslovne obaveze, dok su moji najbliži ostali na planini. Međutim, novogodišnju noć provešću sa svima najmilijima jer ću im se uoči dočeka ponovo pridružiti i sa njima ispratiti 2009. godinu. Zbog napornog tempa u klubu neću moći da dođem u Srbiju, već nakon dva dana moraću da se vratim standardnim obavezama - objašnjava Siniša u čijoj se porodici pokloni ne razmenjuju samo za praznike, nego kad god se za to ukaže prilika.

- Imamo običaj da stalno razmenjujemo poklone, ali najčešće obradujem decu nekim sitnicama. Pogotovo u vreme praznika volimo da im dajemo poklone, naročito onim najmlađim koji još veruju u Deda Mraza. Neposredno pred praznike obišli smo radnje i kupili im ono što su poželeli, a potom je stigao Deda Mraz i darovao ih. Preslatko je to što deca veruju u njega - objašnjava Siniša i priznaje da mu je veoma teško što su poslednjih nedelja razdvojeni.

- Oni će sa majkom ostati do juna u Rimu dok im se ne završi školska godina, a potom će se svi zajedno pridružiti meni u Kataniji. Na ovakav korak smo se odlučili zbog najstarije ćerke koja mora da se priprema za polaganje prijemnog ispita za upis u srednju školu koji je uskoro očekuje - priča Mihajlović koji je veoma zadovoljan tretmanom u novom klubu. - Veoma sam zadovoljan tretmanom u novom klubu, za sada se upoznajem sa igračima i sve je u najboljem redu - ističe Siniša i kaže da u skorije vreme ne planira da ide na duži odmor sa svojom suprugom.

- Na odmor u skorijoj budućnosti neću moći da odem zbog obaveza u klubu i najverovatnije do leta supruga i ja nećemo uspeti da odvojimo vreme samo za sebe - završava slavni fudbaler.

Moni Marković

makonda-tracker